Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
25 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Här skrinnas det till tonerna av discomusik

Skridskodisco pågår för fullt i ishallen på höst- och läslovets andra dag. Foto: LG MånzonSkridskodisco pågår för fullt i ishallen på höst- och läslovets andra dag. Foto: LG Månzon

Hallsbergs ishall idag: effektfull belysning och discomusik. Det var skridskodisco för hela slanten, på denna höst- och läslovets andra dag.

Tillströmningen till ishallen var stor under dagen. 

- Från och till har det varit 400 personer här, säger Anna Björkman, fritidskonsulent.

Spannet i åldrarna var stort - mycket stort. 

Tre till sjuttio bast

- Från treåringar upp till sjuttioplussingar, säger Anna, och tillägger att den senare gruppen inte hade höst- och läslov, utan var sannolikt pensionärer med ständigt lov, som förmodligen skjutsade barnbarnen till ishallen och passade på att sladda omkring på isen.

Två av de omkring fyrahundra deltagarna under dagen. Två av de omkring fyrahundra deltagarna under dagen.

Anna tycker att upplägget är bra, med att deltagarna hade möjlighet att låna hjälm och skridskor. 

- För många barn var det också första gången de stod på ett par skridskor.  

Högt tempo

Ur högtalarna strömmade för stunden musik av Samir o Viktor.

- Jag hade till uppgift att välja musik, säger Simon Backlund som är fritidsledare på Kuben.

Sannolikt var åkarna nöjda med både musikval och den glatta isen, för både tempo och temp i ishallen var ovanligt hög, denna annars så gråa och mörka höstdag.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-02 17:07
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.