Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Segerjubel för damerna
i OK Tisaren

OK Tisarens Ellinor Tjernlund ger sig iväg ut på 5:e sträckan.  Foto: Moa GustafssonOK Tisarens Ellinor Tjernlund ger sig iväg ut på 5:e sträckan. Foto: Moa Gustafsson

Den 1-2 maj skulle Tiomila ha avgjorts i Valdemars vik. Som så mycket annat blev stafetttävlingen inställd, men istället satsade man på en elitstafett under corona-anpassning och med bara seniorer som tävlande. OK Tisarens damer skrällde och vann.

Det var för drygt en månad sedan som arrangörerna valde att ställa in Tiomila, då den inte gick att genomföra under nuvarande restriktioner. Ambitionen fanns dock att kunna erbjuda elitklubbarna möjlighet att springa stafett.

Resultatet blev den gångna helgens elitstafetter i samband med Svartnatta i Sörmland, något som Orienteringsmagasinet var först om att meddela i en artikel den 23 mars.

Skrällde rejält

Elitstafetten bestod av sex sträckor, tre natt och tre dag, för både tjejer och killar. Tävlingen ägde rum i Hälleforsnäs respektive Ärla.

OK Tisarens tjejer ställde till med en riktigt skräll genom att vinna stafetten med drygt 16 minuter. Arrangörernas rapportörer på plats skrattade och sa att ”nu får vi gå till synonymer.se för att hitta fler superlativ, för våra är slut.”

Nattstarten har gått och Andrea Svensson kollar på kartan. Foto: Lars Rönnols Nattstarten har gått och Andrea Svensson kollar på kartan. Foto: Lars Rönnols
Växlade först

Andrea Svensson sprang första sträckan på natten och växlade först av hela klungan med 24 sekunders ledning. Sedan skickades Lovisa Persson ut som var trea in och 53 sekunder efter.

De båda gav en bra start till Lilian Forsgren som visade vilken stark nattlöpare hon är. Lilian gjorde inga misstag, sprang stabilt som de andra och var hela 8,55 minuter före det andra laget.

Nervösa dagslöpare

Den fina starten under nattens lopp gjorde att de övriga dagslöparna i klubben fick svårt att sova. Simone Niggli skulle ut på första dagssträckan och banan var drygt 8 km lång. Simone fortsatte att öka på OK Tisarens ledning som hamnade på 12 minuter före de andra lagen.

Ellinor Tjernlund fick till ett nästan perfekt lopp och hade helt klart den bästa sträcktiden: 4,28 minuter före lag två. Tisarens ledning utökades därmed till 18,42 minuter.

Simone Niggli växlar över som etta till Ellinor Tjernlund. Foto: Moa Gustafsson Simone Niggli växlar över som etta till Ellinor Tjernlund. Foto: Moa Gustafsson
Blev jagad

Josefin Tjernlund har stor erfarenhet av att jaga andra, men fick nu se sig själv jagad av, bland andra, tre landslagslöpare som snart ska springa i EM. Josefin var nervös och gjorde några småmissar, men det gjorde även de andra tävlande.

Josefine gick i mål 16, 31 minuter före det andra laget, IFK Göteborg med Sara Hagström, och ytterligare några minuter före lag tre, Göteborg Majorna med Lina Strand.

Helgens resultat är utan tvekan Tisarens absolut bästa resultat och visar hur bra tjejerna är när dem alla får det att stämma i en stafett.

Ingen lagbild

I och med att tävlingen var corona-anpassad blev det ingen lagbild. Löparna på natten fick inte vara kvar efter sitt lopp och daglöparna anlände först på söndagen.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-05-04 11:11
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.