Gå till innehåll
Hallsberg
Grupp människor med plastpåsar som står nära en papperskorg utanför en livsmedelsbutik en solig dag.

Glada barn från Stocksätersskolan med ihopsamlat skräp vid Lidl.

Skolelever städade i Hallsberg

Publicerad: 16 April 2024 16:35

Förra veckan var eleverna på Stocksätersskolan i Hallsberg ordentligt i städtagen. Tillsammans plockade de skräp i stora delar av norra Hallsberg.
– Det bestämdes på skolans miljöråd, där elever ingår, att vi skulle plockas skräp, städa, vi har gjort det tidigare. Så vi hakade på ”Håll Sverige rents” skräpplockarkampanj, berättar Åsa Eriksson på skolan.

Egentligen skulle skoleleverna plockat skräp redan påskveckan.

– Men då var det ju snö, så vi tog veckan efter istället, fortsätter Åsa Eriksson.

Bland annat har skräp plockats vid Lidls parkering, vid Dollarstores parkering, Coop extras parkering samt längs gångbanan under Samzeelibron och bakom Handelshuset.

– De mindre barnen städade närmare skolan, hembygdsgården, Spontanidrottsparken bland annat. Vi har också plockat skräp i ett område bakom OKQ8-macken som brukar vara skräpigt. Vi delar upp det så att de äldre barnen städar längre bort från skolan.

Tyckte barnen det var roligt att samla skräp?

– Ja, det skulle jag säga. Vi hade en mindre belöning för den klass som samlade mest. Men jag tror inte det var avgörande. Det här är något barnen vill göra ändå. Vi har läst i skolan om vad plast och annat skräp kan ställa till med i naturen, fortsätter Åsa Eriksson.

Skolan har drygt 300 elever.  Alla deltog i skräpplockningskampanjen. Men alla vara inte ute samtidigt.

Tre personer går nära en industribyggnad med en blå dörr och en skylt med texten

Annons

hallsberg