28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ruskig invigning av Sköllerstas torg

Conny Larsson (s) invigde det nyrenoverade Sköllersta torg i beckmörker och hällregn. Till vänster Per Runfeldt. I bakgrunden Lennie Björkman, Sköllerstabo. Foto: Henrik ÖstenssonConny Larsson (s) invigde det nyrenoverade Sköllersta torg i beckmörker och hällregn. Till vänster Per Runfeldt. I bakgrunden Lennie Björkman, Sköllerstabo. Foto: Henrik Östensson

Inte många tänker på att det faktiskt finns ett torg i Sköllersta, lika fullt kallas det så, den lilla gård som finns utanför livsmedelsbutiken, pizzerian, hårsalongen och hyresgästföreningens lokaler. På torsdagen återinvigdes torget efter en tids arbeten.

Under hösten har Hallsbergs kommun nämligen gjort en liten upprustning av torget. De sämsta träden har tagits bort. Lite av alla de markplattor som täckte torget har fått flytta på sig för lite gräs, några blomrabatter, och nya träd.

- De här träden kommer att blomma med fina, vita blommor i vår. De är av arten Prunus, mera allmänt kallad fågelbär. En släkting till körsbär, men som bara blommar, utan frukt, sa Per Runfeldt från Hallsbergs kommun.

Lite perenner i rabatterna har man också kostat på, liksom en stor ny bänk.

Speciell bänk

- Den är speciell. Finns bara i Sköllersta. Tillverkad i en av våra kommunala verksamheter, i speciellt, vädertåligt trä, sa Conny Larsson (S), ordförande för samhällsbyggnadsnämnden.

- En ljugarbänk, utropade någon i den lilla folkskara som trotsat mörkret och regnandet 

Det var också Conny Larsson som fick agera förste bandklippare:

- Vädret är väl inget vidare, det har någon annan beställt. I vår kommer det att grönska och blomma här, vi väntar på ljusets återkomst.

Cirka 200 000 har upprustningen av torget kostat.

Här finns torget.
Önskemål från ortsbor

- Vi har plockat fram de här pengarna för upprustning efter önskemål från Sköllerstaborna. Önskemålet kom fram på ett av de dialogmöten vi haft på orten, ett av våra vallöften, framhöll Conny Larsson.

Det hela avslutades med pepparkakor, lussebullar och kaffe. Ortens butik, Klipphallen, bjöd på kalaset.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-28 17:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.