Gå till innehåll
Hallsberg

Sköllerstabo kan
bli Hallbos nya VD

Publicerad: 11 April 2024 13:38

Hallbo, Hallsbergs allmännyttiga bostadsstiftelse är på väg att få en ny VD. Enligt Sydnärkenytts källor har det förts förhandlingar med Rikard Bergström, som i dag är fastighetschef i Hallbo.
Källan poängterar dock att ingenting är 100 procent klart än.

Den 30 januari i år blev det klart att Hallbo skulle behöva dra ner personalen rejält, åtta tjänster ska bort. En av dem som ska lämna företaget är nuvarande VD, Peter Sjerling. Så här sa han vid pressträffen den gången:

– En av de som kommer få sluta är faktiskt jag själv. Jag fyller 65 och hade väl tänkt jobba till 67, men jag kan krasst konstatera att det här företaget inte bär en så dyr VD som jag, det vore inte ansvarsfullt att fortsätta. Jag ska genomföra den här förändringen, sedan slutar jag.

Locket på

Nu verkar det dock som det blir en ny VD. Kanske kommer Rikard Bergström, om han får jobbet, vara både VD  och fastighetschef. Helt klart är ju att både Hallbos lägenhetsbestånd och personalstyrka krympt en del.

När Sydnärkenytt frågar Hallbos styrelseordförande, Camilla Petersen om huruvida man rekryterat någon ny VD och om det är Rikard Bergström blir det locket på. Men hon utlovar under dagen ett pressmeddelande. Något sådant har dock inte dykt upp än. En gissning är att det där kommer ges något slags besked.

Bergström har varit fastighetschef för Hallbo i flera år och lite av Peter Sjerlings högra hand. Han har exempelvis deltagit på alla presskonferenser. Vid sidan av jobbet är dessutom Bergström fritidspolitiker i Hallsbergs kommun för moderaterna. Det kan innebära att det i politiska sammanhang ibland uppstår jävssituationer. Bergström har dock i tidigare intervjuer sagt att detta inte utgör något problem.

Bergström är bosatt i Sköllersta.

Annons

hallsberg