Gå till innehåll
Hallsberg / Sport
En kvinna som står framför en ishall.

Skridskoklubbens ordförande Ing-Marie Ragnarsson. Foto: Charlotta Ericsson

Skridskoklubb i Hallsberg samlar in barrande julgranar

Publicerad: 22 December 2023 11:50

Skridskoklubben Tranan kommer 7 januari att åka runtomkring i länet för att hämta upp julgranar som sedan körs till återvinningen. Dels är det för att dra in pengar till klubben men det är också en bra aktivitet som bygger gemenskap.
– Det här blir en bra grej som förenar nytta med nöje, säger Ing-Marie Ragnarsson som är klubbens ordförande.

SK Tranan har sin verksamhet i Sydnärkehallen Hallsberg. Förutom konståkning arrangeras tävlingar och skridskoskola för de yngsta. 

– Vi har ett hundratal aktiva åkare och 30–40 tal tävlingsåkare på olika nivåer och ett gäng egna tränare. Efter pandemin har vi sett att intresset ökat för konståkning och det är ju roligt, säger Ing-Marie.

Ny aktivitet

– Det här med att samla in julgranar är ingenting som vi har gjort tidigare. Vi har till exempel pantat som aktivitet innan. En av våra tränare föreslog det här att vi kanske skulle prova samla in granar, för det har visat sig vara en grej som fungerar bra för andra föreningar. Så vi bestämde oss också för att prova. Just nu försöker vi marknadsföra detta på olika ställen, att vi gärna hämtar upp julgranar så fort helgerna är över.

Bidrar med gemenskap och en slant 

– Det kommer självklart bli en del föräldrar som kommer få köra runt på sina ungdomar när granarna ska samlas in, men vi hoppas också att det här ska bli en aktivitet som skapar mer gemenskap åkarna emellan, utöver skridskoåkningen.

Det kommer gå till så här att man får anmäla ett intresse och fylla i ett formulär som finns på vår hemsida. Det kostar 100 kronor att få en gran hämtad. Granen ska vara avklädd och placerad vid tomtgränsen så att det blir enkelt för åkarna att hämta upp granen där den sedan körs vidare till återvinningen. Anmälan är bindande.

Betalning sker med swish, berättar Ing-Marie Ragnarsson. 

Annons

hallsberg