Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Världens bäste till Hallsberg

ORIENTERING: Världens mest framgångsrike orienterare, historiskt sett, kommer från juli 2020 och ett år framåt att vara instruktör på Orienteringsgymnasiet i Hallsberg och också hjälpa de svenska landslagslöparna att bli ännu bättre i kommunal terräng.

Familjen som består av tre barn och man kommer också med. Barnen skall gå i svensk skola och tycker att det skall bli roligt att få lära sig svenska. Simone har tidigare bott i Ulricehamn med sin man under sex månader innan VM 2004 och pratar svenska.

”Vill dela med mig av min passion"

Simone ser fram emot att få jobba med unga motiverade orienterare som är i början av sin karriär och visa upp vad som krävs för att nå toppen. Hon vill hjälpa alla att hitta sin egen väg och kommer att ge tips på tekniska, fysiska och mentala strategier.

Simone Niggli med familj. Foto: Göran Attås.

Håkan Carlsson är förbundskapten och nöjd sådan.

- Att få in Simone som ledare och en viktig del av satsningen på att bli starkare i kontinental terräng känns verkligen klockrent.

VM 2021 går i Tjeckien och 2023 i Schweiz. 

Simone har stor erfarenhet och fick 23 guldmedaljer på VM innan hon avslutade sin landslagskarriär 2013.

Det är två elever från OK Tisaren som går på orienteringsgymasiet. Valter Pettersson, Tisarens duktige junior, kommer att gå i åk 3 till hösten och ny elev i åk 1 blir Emil Larsson. 

De får båda möjlighet att ta del av Simone Nigglis tankar, ideér och träning. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-02-14 12:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.