Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
26 November 2022
Tipsa: 073-629 83 19

”Jag ser inga faror i detta”

Ewa-Rosa Slivinska (S), ordförande i drift- och servicenämnden, försäkrar att det kommer ordna sig med ersättare till de tre cheferna som lämnar förvaltningen.Ewa-Rosa Slivinska (S), ordförande i drift- och servicenämnden, försäkrar att det kommer ordna sig med ersättare till de tre cheferna som lämnar förvaltningen.

Nyligen blev det känt att fastighetschef Robert Huss slutar på Hallsbergs kommun för att bli vd hos AB Laxåhem och Laxå kommunfastigheter. Han är den tredje chefen som på kort tid lämnar drift- och serviceförvaltningen i Hallsberg. Nämndordförande Ewa-Rosa Slivinska (S) ser dock ingen anledning till oro. En ny teknisk chef är redan anställd, och de andra posterna kommer också att lösa sig, menar hon.

Sydnärkenytt har tidigare berättat att Hallsberg tappat sin tekniska chef Niklas Hasselwander, och gatuchefen Hans Berglund.

Nu går även Robert Huss vidare, vilket plötsligt betyder att Hallsbergs kommun har tre chefsposter inom samma förvaltning att ersätta.

Hur löser ni det?

– När det gäller Hans Berglund så är han ersatt med en tillförordnad chef tills vidare, som löser det löpande och har ansvar för personalen på gata och park, säger Ewa-Rosa Slivinska.

Klart med ny teknisk chef

Sen kan hon avslöja att en ny teknisk chef efter Hassselwander är rekryterad.

– Det är skrivet och klart, och personen tillträder tjänsten i februari. Men vem det är får vår förvaltningschef Magnus Ribbing berätta när det blir dags, säger Slivinska.

En ny fastighetschef ska också rekryteras inom det närmaste, uppger hon. Roberth Huss börjar på sitt nya uppdrag i Laxå i februari nästa år.

Hur tänker du kring att tre chefer slutar nästan samtidigt?

– Niklas har fått ett nytt jobb på Hjälmarens vattenvårdsförbund. Det är en ny utmaning för honom och han brinner för de frågorna, säger Ewa-Rosa Sliwinska och fortsätter:

– Hallsbergs kommun kommer att ha nytta av Niklas på den posten också, en person som vi känner och som känner till Hallsberg när det kommer till frågor om vatten och miljö. 

Naturligt steg i karriären

Ewa-Rosa ser det som naturligt att Roberth Huss vill gå vidare också i karriären:

– Han är ung, och nu blir han verkställande direktör. Det är jättebra att vi får en koppling till Laxå på det viset också, vi samverkar ju i Sydnärke, säger hon och tillägger:

 –Jag ser ingen fara inget problem i detta.

Hans Berglund har dock uttryckt en del kritik mot organisationen i drift och service. Ewa-Rosa Slivinska tycker det är tråkigt att han känner så, för hon upplever att de har en väl fungerande organisation och ledning.

– Vi har en väldigt kunnig och lyhörd förvaltningschef. Jag har full tillit till Magnus Ribbing, säger hon.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-17 9:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla