15 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Nya rulltrappor vill inte funka i Hallsberg

I slutet av april byttes rulltrapporna i Centrumhuset ut. Mer än två månader senare är de fortfarande obrukbara och det är avspärrat med stängsel kring dem. - Det är tekniska svårigheter, säger Patrik Svedberg hos Gästrike Fastigheter.

​29 april skrev vi om bytet första gången. Då hade just de nya rulltrapporna kommit på plats och de gamla, som dessförinnan varit obrukbara en tid, bytts ut. Förhoppningen var att det skulle funka ganska omgående, självklart viktigt för de affärer som huserar i huset.

Ser likadant ut som för två månader sen

- Centrumhuset är som en sluss mellan övre och nedre delen av Hallsberg. Det är viktigt att man kan ha ett flöde av människor som kan röra sig på ett bra sätt däremellan och då bör den rulltrappa som finns ha en fungerande funktion, så det är jätteviktigt och vi är väldigt glada att den nu kommit på plats, uttalade sig Per Watz, hos ICA Allé 29 april.

Ett besök i byggnaden under fredag förmiddag visar dock att det ser i stort sett likadant ut på platsen nu som för mer än två månader sen. En ej fungerande rulltrappa som omgärdas av galler i båda ändar.

Det är Gästrike Fastigheter som äger fastigheten och ansvarar för bytet.

- Jag vet att det är några tekniska svårigheter, men vill inte uttala mig mer om det då jag inte är tillräckligt insatt, säger Patrik Svedberg hos Gästrike Fastigheter.

“Borde kunna rulla från idag”

Men har ni nån aning om när den kan börja fungera?

- Den borde kunna rulla från idag tycker jag.

Jag var där idag och då stod den still, men du tror den kommer igång under dagen?

- Jag kan inte säga så mycket mer eftersom jag inte sitter i Hallsberg, säger Patrik Svedberg och hänvisar till en fastighetsskötare som ska veta mer.

Fastighetsskötaren har dock inte gått att få tag på. Och mysteriet med den ej fungerande rulltrappan i centrala Hallsberg fortgår.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-03 12:35
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.