Gå till innehåll
Hallsberg / Djurliv
En grupp kvinnor i festhattar poserar för en bild.

På plats för att ta emot priset var fyra styrelsemedlemmar från Viby Rid och Körsällskap, Jessica Ståhl, Maria Fröjd, Anna-Karin Nilsson och Marion Johansson. Foto: Privat.

Ridklubbar från Hallsberg fick pris på ridsportgala i Örebro

Publicerad: 11 December 2023 7:06

Nyligen anordnade Örebro läns ridsportförbund en ridsportgala. Två ridklubbar från Hallsberg lyckades vinna varsitt pris. Viby Rid och Körsällskap och Hallsbergs ridklubb.

Priset "Årets tävlingsarrangör" gick till Viby Rid och Körsällskap och priset "Årets ridskola" tilldelades Hallsbergs ridklubb. 

Vinnarna valdes genom nomineringar, via en jury, och till sist omröstning med cirka 2000 röstande. 

Nomineringen till årets tävlingsarrangör:  

"Det är med stor stolthet vi nominerar Viby Rid- och Körsällskap till priset som "Årets Tävlingsarrangör" på årets ridsportsgala. VRKS är en liten hästsportsförening som trots sina begränsade resurser har lyckats skapa något alldeles speciellt för både ryttare och publik.

VRKS har under flera år arrangerat Vibycupen för ponny och häst, en tävlingsserie i hoppning som skiljer sig från de vanliga tävlingarna. Det som gör Vibycupen unik är att alla tävlar på lika villkor oavsett hinderhöjd och att båda omgångarna går som kvällstävlingar. Första omgången går i bedömning A, vilket innebär att alla som rider felfritt vinner. Detta skapar en spännande och inkluderande tävlingsmiljö där ryttare av alla nivåer kan utmana sig själva och varandra. Vibycupen startade under pandemin och detta koncept har blivit otroligt uppskattat av alla inblandade, och det är inte svårt att förstå varför

Men det är inte bara Vibycupen som gör VRKS till en värdig kandidat för priset som "Årets Tävlingsarrangör". Det är framförallt de fantastiska funktionärer som får beröm för att vara trevliga och engagerade. VRKS har byggt upp en stark sammanhållning och samarbete som verkligen märks när man är på plats vid tävlingarna.

VRKS visar prov på nytänkande genom att introducera kompislag i dressyrtävlingar. Att låta ryttare bilda lag med vänner från samma eller andra klubbar och tävla tillsammans har skapat en positiv gemenskap och spänning i dressyren. Det låter kompisar mellan klubbar tävla i lag tillsammans vilket skapar en bättre gemenskap och sammanhållning även över klubbgränserna.

VRKS har också imponerat med sitt engagemang för att säkerställa att tävlingarna alltid har bra sponsorer och priser, oavsett om det är hopp- eller dressyrtävlingar. Det är tydligt att VRKS värnar om sina tävlande och vill belöna deras prestationer på bästa sätt.

Slutligen, men inte minst, måste vi nämna de otroligt vackra rosetter som VRKS delar ut till sina pristagare, ofta i regnbågsfärger som kommit till utifrån Vibys motto “Alla får vara med!”.

Sammanfattningsvis är Viby Rid- och Körsällskap en förening som verkligen förtjänar att uppmärksammas och hyllas för sitt enastående arbete som tävlingsarrangör. De har skapat en unik tävlingsmiljö, visat på stort engagemang och kreativitet, och bidragit till att stärka gemenskapen inom ridsporten."

_ Det känns  jättekul att få ta emot priset, vår tävlingsgrupp och alla funktionärer jobbar hårt för att tävlingarna ska bli så bra som de bara kan bli. Vi är stolta över våra fina tävlingar, säger Jessica Ståhl från Viby Rid och Körsällskap.

Nomineringen till årets ridskola:

"Hallsbergs ridklubb har, sedan jag var liten och därefter över årtionden, varit en plats för såväl gemenskap, utveckling som rekreation. En liten ridklubb som snabbt genom sin anda förmedlar att alla är välkomna och där fokus lika mycket läggs på nybörjaren som på den elev som vill utvecklas mer genom extra träning och tävling. Om jag var en ridskolehäst skulle jag med glädje tjäna mina ryttare på Hallsbergs ridklubb!

Hallsbergs ridklubb ligger otroligt fridfullt och naturskönt, men det är inte därför det är så lätt att trivas på klubben. Ridklubben är en plats där alla kan känna sig sedda och accepterad för den man är och där äldre elever snabbt blir förebilder och peppar yngre elever på ett ödmjukt och naturligt sätt.

När jag själv var liten var Hallsbergs ridklubb det ställe där jag kunde komma och vara den jag var och hitta en meningsfull plats som gav mig välmående och gemenskap.

När jag som vuxen återvände till ridskolan med mina döttrar slogs jag direkt av de äldre elevernas pepp och uppmuntran till mina nybörjartjejer och jag såg hur döttrarna växte av stolthet och hur även deras meningsfulla plats för välmående i samspel med häst och människor tog form. Idag ser jag att mina döttrar och deras ridkompisar har ärvt det fina beteendet när de nu plötsligt är de som är äldre förebilder och peppar och hejar på de yngre. I generationer har ridskolan funnits och varit betydelsefull för små och stora ryttare. Det är dags att fler får veta vilken fin och betydelsefull liten ridskola som finns där mellan träden i skogen utanför samhället Östansjö!

Till sist vill jag hylla ridskolechefen Emma Johansson som i alla de utmaningar ridskolan haft de senaste åren stadigt stått kvar med elevens och hästens utveckling och välmående i fokus! "

– Det känns  roligt att vi vann och det var långt ifrån väntat. Året för Hallsbergs Ridklubb började verkligen på botten. Vi har kämpat i motvind för att överleva. Nu kan vi åter se en ljus framtid och att  dessutom få ta emot priset som årets ridskola känns fantastiskt. Ett kvitto på att vi lyckats och att vi är på rätt väg, säger Stina Palm som är  ordförande i Hallsbergs ridklubb. 

Annons

hallsberg