Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Punkkväll på Nivå när
Punk & Osfug 4 släpps

För Nils Mikaelsson var det en stor dag i lördags då han samlat tre band från närområdet i Närke på Nivå i Örebro. Det var dels Nils 50-årsfest men framför allt var det releasefest för punksamlingen Punk & Osfug Volume 4 som produceras av Nils egna skivbolag, Playwood Productions.

Det här är fjärde volymen av samlingsplattorna vid namnet Punk & Osfug och alla skivorna produceras i Playwood Productions studio här i Hallsberg. Banden som är samlade på skivan kommer från Närke. Framför allt kommer banden från Örebro men bland annat Nils Mikaelssons band The Matching Numbers kommer från Hallsberg.

Börjar mjukt, slutar hårt

Först ut var The Matching Numbers med lugn och skön punkrock för att sedan följas upp av Light Screamer som spelar "psykadelisk noise punk" och till sist Spruckna Knogar som spelar punkrock av den hårdare typen.

Ett annat band som skulle spelat igår men hade problem med att få tag på en trummis var Midnight Teds, ett rockabilly-band från Hallsberg.

"Det var ju faktiskt en punkkväll"

Musiken som går att hitta på Punk & Osfug kan beskrivas som riktat mot en lite hårdare publikskara. I lördags fick ordningsvakterna bryta upp publikens försök till en "moshpit" under Spruckna Knogars framträdande. Något som senare beskrevs som lite mesigt. Det var ju faktiskt en punkkväll.

Låtlista
 1. Spruckna Knogar - So I've Heard (Örebro)
 2. ILandsproblem - Leeches (Örebro)
 3. Twentyfour Brothers - Reverend of Sleeze
 4. Von Bööm - Stängda Dörrar (Karlskoga)
 5. Light Screamer - Ny Våg (Örebro)
 6. Thee Satans - Things Been Good
 7. Midnight Teds - Hybrid Moments (Hallsberg)
 8. Mattias Karpov - Rocks Off Lead On (Örebro)
 9. Harri Cain - Who's Gonna Knock
 10. The Matching Numbers - Najz Prajz (Hallsberg)
 11. The Spades - She's a Vampire (Örebro)
 12. Silent Plains - Breaking Bad 
 13. Distant Treelines - Little Gem Pond (Örebro)
 14. Unspoken - Taking A Train (Örebro)
 15. Nevertown - Soliders of Eternity (Örebro)

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2013-10-20 11:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla