14 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Rallarrundan lockade över 300 i Hallsberg

Starten har gått! Deltagarna fick börja med att hoppa över en stor vattenpöl som precis bildats. Foto: Anders BjörkStarten har gått! Deltagarna fick börja med att hoppa över en stor vattenpöl som precis bildats. Foto: Anders Björk

Först drog ett mäktigt oväder in över Hallsberg. Men det försvann och vädret blev till slut bra när över 300 deltagare var med i Rallarrundan som avgjordes under måndagskvällen.

Det började kl 18 med start för de yngre, upp till 10 år, som sprang en slinga på 2,5 km. Lagom inför starten öppnade sig himlens portar och ett mäktigt regn och åskväder drog in över Hallsberg. 

"Oväder som hette duga"

- När de skulle starta så kom det ett oväder som hette duga. Men de tog sig runt i regnet och var rätt blöta när de kom i mål, säger tävlingsledare Nina Hallor från OK Tisaren på plats.

Nina Hallor var tävlingsansvarig.

Ifjol var det 311 anmälningar till de båda klasserna. I år blev det något fler. 284 var föranmälda och uppskattningsvis ett 50-tal dök upp och anmälde sig inför tävlingen. 

- Det är kul att det kommit så många som vill vara med och köra och skönt att regnet slutade nu inför den andra starten, förklarar Nina strax innan kl 18:45 när startskottet ljöd.

Undertecknad var en av de lite mer än 300 som sprang. Eller sprang och sprang tog sig runt den natursköna slingan alla fall. På sina håll var det stora vattenpölar som man fick undvika.

Segraren sprang på 16 minuter

Många av de som deltog tillhörde samma jobb eller förening. Första kilometerna gick hyfsat, men sen började det bli jobbigt och den långa raksträckan när man kom ut på Allégatan var tuff.

De båda segrarna intervjuas efter loppet.

Från balkonger hängde folk och hejade på och en och annan hade även tagit med sig stol och satt sig längs bansträckningen. Rallarrundan avslutas med att man kommer in på löparbanan och springer 250 meter där innan målgång.

Här såg många ut att piggna till! Kanske tömde de sina sista krafter med en spurt? Nåväl, i mål fanns det mat och dryck som väntade och de flesta slog sig ner och njöt av det i väntan på det avslutande lotteriet.

Tio personer av deltagarna ropades fram och tilldelades olika priser. Förstapriset var en cykel. Snabbast av alla tog sig Per Arvidsson från IF Start runt med tiden 16:05. Åtta sekunder före Michael Welday, Stocksätters IF.

Bland damerna segrade Liduina Van Sietteren med tiden 18:11.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-04 13:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.