Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
29 November 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Polisen hittade skarpladdad
patron hos narkotikapåverkad

När polisen grep mannen på Västra Storgatan i Hallsberg misstänkte man att han var påverkad av narkotika. Dessutom hittade polisen en skarpladdad patron hos mannen.

Det här inträffade den 26 september förra året och ett prov visade att sydnärkebon missbrukat kokain.
Den 23-årige mannen åtalades för ringa narkotikabrott och för brott mot vapenlagen. Sydnärkebon nekade till narkotikabrott men erkände att han hittat en patron i sin bil som sannolikt tillhörde hans pappa.

Patron ska inte leda till straff

Nu har saken avgjort av tingsrätten. Den dömer den 23-årige mannen för ringa narkotikabrott eftersom han inte kunnat lämna någon rimlig förklaring till hur det funnits spår av kokain i hans kropp. 
Däremot frias sydnärkebon från misstankarna om brott mot vapenlagen. Att inneha enstaka patroner är inte ska normalt sett inte leda till straff, skriver tingsrätten. Och även om en narkotikapåverkad person haft en skarpladdad patron i sin ägo, är det inte omständigheter som i det här fallet ska leda till straff, menar tingsrätten.
Men 23-åringen från Sydnärke döms alltså för ringa narkotikabrott. Straffet: 30 dagsböter à 240 kronor (7 200 kronor), han ska ersätta staten med 764 kronor för provtagning och analys, och han ska betala 800 kronor till Brottsofferfonden.  

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-23 8:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla