06 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Påskharen hade tappat sitt guldägg!

Långt innan öppningsdags samlades nyfikna framför entrén för att inte missa något.Långt innan öppningsdags samlades nyfikna framför entrén för att inte missa något.

BILDSPEL:På skärtorsdan kom Påskharen till Magiska teatern i Vretstorp. Men ve och fasa! När han skulle dela ut alla påskäggen med godis till barnen hade hans Stora Guldägg försvunnit!

Då tog han hjälp av sin goda vän Tandfen samt en massa barn för att lösa mysteriet. Ja, det var så många hjälpsamma barn att jakten på det försvunna ägget fick iscensättas hela fyra gånger.

Och inne i Magiska Teaterns alla vinklar och vrår var inget sig likt. Där möttes de hjälpsamma barnen av en helt ny värld, befolkad av såväl sagofigurer som dödskallar, spöken och häxor. Spännande var det, och lite extra pirrade det nog i magen på de minsta, men allt förlöpte väl.

Som tack för hjälpen fick alla barn inte bara godis och frukt, utan även en tandborste!

Ida Wiberg äventyrerskan

Sydnärkenytt smög med på en av jakterna och lyckades ta några bilder från det topphemliga arrangemanget.

Författare och regissör till påskäventyrsvandringen är Ida Wiberg.

När dörrarna till slut stängdes kl. 18 kunde arrangörerna nöjda konstatera att bortåt 50 barn i åldrarna 3-12 år hade fått uppleva en både ovanlig och fantasifull påskvandring. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-18 22:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.