Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Nypremiär för Parkfesten med Drängarna på scen

Musikgruppen Drängarna ska uppträda på scenen, men först ska allt ska ställas i ordning. Foto: LG MånzonMusikgruppen Drängarna ska uppträda på scenen, men först ska allt ska ställas i ordning. Foto: LG Månzon

Musikgruppen Drängarna lirade från scenen, chokladhjulet snurrade och varm korv såldes. I fredags kväll var det åter dags för Parkfesten i Pålsboda..

- Sammanlagt kom det cirka 600 betalande gäster vilket är max utifrån gällande covidregler, säger Göran Johansson, i styrelsen för arrangerande Pålsboda Goif.

Förra året blev det inget festligheter på grund av pandemin, men nu var det dags igen.

Två fester var planerade

- Föreningen har haft uppträdande av dansband längre tillbaka på 90-talet och 10 år framåt. Denna typ av spelning började vi med 2012 om jag minns rätt och då var det Brolle som spelade. Genom åren har vi haft olika artister, bland annat Top Cats, Ace Wolder, Linda Bengtzing, Haaks och några till. Brolle och Drängarna har fungerat bäst. Några år har vi kört två fester vilket var planen 2020. 

Nypremiären gick i den traditionella äktsvenska folkparkstradionen, och Sydnärkenytt råkade av en händelse halka in på förberedelserna under fredagskvällen.

Ställa i ordning

Parkfesten lockar såväl ung som gammal. Och båda åldersgrupperna var även med för att ställa i ordning för festligheterna.

Göran Johansson instruerar ungdomar som hjälpte till. Göran Johansson instruerar ungdomar som hjälpte till.

- Jag tror nog att hela vår styrelse är på plats, säger Göran Johansson, i en kort paus i arbetet med att få allt i ordning

Sommarjobbare

- Vi har de senaste två åren även haft
hjälp av ungdomar som sommarjobbat med att vara ledare för de yngre barnen i fotbollsskolan, och de har även varit behjälpliga med Parkfesten med att sätta upp allt, och städa. Och de som vill får även
vara med och sälja lotter och sköta parkeringen. Men det är frivilligt, eftersom det sker på kvällstid.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-23 15:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.