Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Valter blev "Årets Tisare" vid klubbens årsmöte

På OK Tisarens årsmöte utsågs Valter Pettersson till” Årets Tisare”. Inte så konstigt med de fina framgångar han hade förra året. Två SM-medaljer, guld på sprinten och brons på medeldistansen och dessutom uttagen till juniorlandslaget.

Lilian Forsgren tog silver på Medel-SM och blev åter uttagen till utvecklingslandslaget.

Det var ett annorlunda årsmöte. Styrelsen hade lagt ut årsmöteshandlingarna via klubbens hemsida och medlemmarna hade fått komma med synpunkter. Utifrån dessa uppgifter fattade styrelsen beslut. Revisorerna och medlemmarna beviljade styrelsen ansvarsfrihet.

Simone vinner än

I verksamhetsberättelsen kan man läsa att klubben har fått två nya elitlöpare, Daniel Martinsson, från Göteborg och sambo med Lilian Forsgren och Sofia Johansson från OK Skärmen. Eliten hann åka iväg på träningsläger till Uddevalla och ett läger till Spanien innan coronan tog över och nästan alla tävlingar fick ställas in.

Familjen Niggli har under hösten åkt på de tävlingar som har arrangerats utanför distriktet och Simone håller fortfarande mycket hög klass och har vunnit det hon ställt upp i.

Lilian Forsgren och Valter Pettersson Lilian Forsgren och Valter Pettersson

Ungdomarna, till och med 16 år, har kunnat träna två gånger i veckan och de har deltagit i bland annat GIF-ringen, en 5 dagars tävling arrangerad av Garphyttans ungdomar. Klubben hade deltagare på DM, USM och JSM och de var till Grums en helg.

Den allra yngsta Grön-Vita gruppen, som består av barn från 7-9 år och föräldrar har träffats både under våren och hösten.

Kunnat fräscha upp klubbstugan

Klubben har med coronaanpassning kunnat arrangera KM tävlingar, veteranorientering och en kolbottenorientering. Naturpassen har varit uppskattade. Det fanns både skogspass, cykelpass och fotopass. Tyvärr fick klubben ställa in Rallarrundan, Tisarträffen, OL skytte och en elitstafett.

Veteranerna har kunnat genomföra fem av planerade elva träffar eftersom de var utomhus. Klubbstugan fick en uppfräschning utomhus genom att fyra av ungdomarna hade det som kommunal feriepraktik.

Mats Nylin har fortsatt att revidera kartan kring Tripphult och Lars-Åke Wall har reviderat områden runt Kvarntorpshögen och Hästhagsbrottet.

Tintin Yngström har fått dubbla ledarstipendium, dels från Örebro läns orienteringsförbund dels från Skogssportens gynnare och Valter Pettersson fick stipendium från Örebro läns orienteringsförbund.

Glädjande nog har klubben 71 olika klubbfunktionärer. Ett annat glädjeämne är att Familjen Niggli bosatte sig i Hallsberg under sommaren. De kommer att bo här ett år och har varit en stor tillgång när det gäller träningar och träningstävlingar.

Det sociala har saknats

Micke Pihel och hans gäng har byggt vindskydd och antalet grillplatser har utökats till sex. Stor uppslutning under snöfria november och december och swishpengar för ved har skickats in till klubben. Det är lättare att hitta runt i skogen genom de nya färgmarkeringarna.

Det som verkligen har saknats under året är den sociala verksamheten. Inget snack i omklädningsrummen eller bastun, inget tisdagsfika efter träningen, ingen sopplunch på lördagsträningen under vinterhalvåret, inget påsk- eller midsommarfirande, ingen Tisardag och inga arbetsträffar.

Om det finns någon som är glad i föreningen så skulle det i så fall vara kassören. Kanske lite mindre elkostnader och mycket mindre anmälningsavgifter till tävlingar men å andra sidan inga inkomster från tävlingsarrangemang.

Den nya styrelsen består av Reinert Hallor ordförande, Mats Nylin kassör, Nina Hallor, Bengt-Åke Holgersson, Gustav Hindér, Magdalena Sjödin och Kirsi Aronsson som ersätter Oskar Andrén. Oskar har under flera år varit sekreterare men bor, jobbar och studerar i Norge.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-30 11:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.