Gå till innehåll
Hallsberg / Orientering

Fredrik Glännefors gjorde en väldigt bra avslutningshelg för OK Tisaren. Foto: Tomas Hallmén.

Säsong avslutades, nu väntar fest för OK Tisaren

Publicerad: 25 October 2022 12:27

ORIENTERING: Nu är tävlingssäsongen för de flesta elitorienterarna över efter helgens tävlingar i Swedish League i Strängnäs. 17 personer från OK Tisaren fanns på plats. På lördagen var det medeldistans och på söndagen jaktstart med förkortad långdistans.

Valter Pettersson avslutade säsongen på bästa sätt.

I hans sista juniortävling i H20 Elit blev det seger, han vann även den första Swedish League som gick i Blekinge på vårkanten.

Fredrik spurtade starkt

Klubbkompisen Fredrik Glännefors var sjua. Tisarens damer Andrea Svensson, Josefin Tjernlund och Ellinor Tjernlund visade hur duktiga de är genom att komma femma, sjua och åtta.

Andrea Svensson och Valter Pettersson med prischeckar. Foto: Woasfoto

Startordningen på söndagen bestämdes av hur man kom efter att ha räknat poängen på de sex bästa deltävlingarna. Poängen omvandlades till sekunder och Andrea Svensson startade som sexa och Valter Pettersson som trea. Båda höll sina placeringar i mål även om Andrea innan slutet av tävlingen hade bättre placering på gång.

Fredrik Glännefors gjorde ett kanonlopp, plockade placeringar och slutade fyra efter en spurtstrid på upploppet.  

Fest för att fira 40 väntar

Nu väntar en lång träningsperiod och läger för klubbens elit men först skall Valter åka till Portugal och springa Junior-VM. När tävlingarna skulle genomföras i somras brann det mycket i Portugal och det var förbjudet att vistas i skogen och då bestämdes att skogsdistansen flyttas till början av november.

I november fyller OK Tisaren 40 år och det skall firas. 

Även OK Tisarens veteraner har jubileum. Det  är 30 år sedan den första veteranträffen ägde rum.

Annons

hallsberg