Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Andrea tar plats i framgångsrikt landslag

Andrea Svensson tar plats i ett framgångsrikt svenskt landslag. Foto: Sven AlexanderssonAndrea Svensson tar plats i ett framgångsrikt svenskt landslag. Foto: Sven Alexandersson

ORIENTERING: Nyligen avslutades VM i orientering i Tjeckien där Sverige blev klart bästa nation med sju guld och ett silver med hem i bagaget. Förbundskapten är Håkan Carlsson, från Sannahed. När säsongen nu fortsätter med World Cup i Idre har Andrea Svensson från OK Tisaren blivit uttagen till landslaget

Nyligen avslutades VM i Tjeckien där Sverige var klart bästa nation med sju guld och ett silver med hem i bagaget. Förbundskapten är Håkan Carlsson.

Andrea visat bra form

Innan avresa till VM arrangerades testtävlingar i slutet av juni i Idre Fjäll inför kommande World Cup, som arrangeras i mitten av augusti i Sverige. Truppen skulle Håkan Carlsson ta ut efter VM. De som sprang VM kunde känna sig säkra men det fanns ytterligare platser att kämpa om.

En damplats återstod och den gick till Andrea Svensson, OK Tisaren.

Hon har under våren visat bra form på de tävlingar som har kunnat arrangeras och på testerna i Idre kom hon tvåa minuten efter på medeldistansen efter Lisa Risby som var med på VM och så vann hon långdistansen. Förhoppningen var stor att den sista platsen skulle gå till Andrea.

Nöjd förbundskapten från Sannahed

Ytterligare en Tisartjej var med i täten på testerna, Lilian Forsgren, och hon är uttagen som reserv.

Förbundskapten Håkan Carlsson säger i Orienteringsmagasinet:

”Det ska bli fantastiskt med världscup på hemmaplan. Vi kommer dit med en stark trupp med självförtroende efter VM i Tjeckien. Idre bjuder på en underbar terräng med rejält tekniska utmaningar så det kommer bli en riktig orienteringsfest för både löpare, publik och tv-tittare.”

Håkan har en bakgrund att tillsammans med Anders Holm startat Orienteringsgymnasiet i Hallsberg hösten 2004. Han var tonårsledare i OK Tisaren och är sedan 2011 förbundskapten för Svenska Orienteringsförbundet.

Han är uppvuxen i Sannahed men bor numera i Örebro.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-21 11:47
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.