Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Andrea från OK Tisaren vann guld på Natt-SM

ORIENTERING: Under helgen avgjordes Natt-SM i Åkersberga och det blev där guld till OK Tisaren efter att Andrea Svensson segrat.

Det var årets sista SM-tävling som avgjordes i Åkersberga på fredagskvällen och Andrea Svensson, OK Tisaren, Kumla-Hallsberg tog sitt andra guld. Första gången hon vann var 2018.

Andrea Svensson trivs med att springa på natten. Foto: Privat Andrea Svensson trivs med att springa på natten. Foto: Privat

Det var mycket svårt i terrängen framhöll speakern flera gånger och det märktes på tiderna. Andreas bana var 9,5 km och beräknad segrartid var 76 minuter. Hon lyckades nästan pricka banläggarens tid. Andrea klockades på 77.07 och segermarginalen var nio sekunder till tvåan Helena Bergman från Ravinen. Bronsmedalj gick till Marie Olausson, Stora Tuna.

Lovisa Persson kom elva, bara sekunder från att även hon få ett ”SM löv” som delas ut till de tio bästa.

Natt-SM brukar gå på våren men tvingades flytta med tanke på pandemin.

Andrea Svensson som studerar i Göteborg, är en av fyra orienterare av 26 personer som nyligen har antagits till Göteborgs nystartade elitidrottsprogram High Perfomance. Under två år kommer hon att få ekonomisk stöttning med 20 000 kr till träningsläger, tävlingsresor, fysträning, idrottsnutrition, idrottpsykologisk rådgivning och tester.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-07 22:17
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.