Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Omfattande skadegörelse på busskurer

Under den gångna helgen slogs inte mindre än fyra busskurer sönder i Pålsboda, Sköllersta och på ett par hållplatser mellan orterna.

– Vi har varit rätt förskonade från den här typen av skadegörelse i den här delen av länet. Inne i Örebro är dock det här något som orsakar stora problem och kostar mycket pengar, säger Anna Anttonen på Svelandstrafiken. Anna arbetar bland annat med hållplatserna.

När någon slår sönder rutor i en hållplats ersätts numera inte det trasiga glaset med ett nytt glas.

– Nej vi sätter in något som kallas macrolon, eller polykarbonat. Det är genomskinligt, men genomskinligheten försämras med tiden. Fördelen är att materialet är okrossbart.

Den sönderslagna busskuren i centrala Pålsboda Den sönderslagna busskuren i centrala Pålsboda

På busshållplatsen inne i Sköllersta hade någon sparkat ut två plastskivor.

Kostar 10 000 för skattebetalarna

– Dessa kunde vår hållplatsservice sätta tillbaka. Vid hållplatsen öster om Kävesta, mellan Cirkle K och infarten till Sköllersta, var två rutor krossade. Där blir det polykarbonat nu. Det samma gäller väderskyddet vid hållplatsen Rullstugan, mellan Pålsboda och Sköllersta, där två glasrutor också krossats under helgen.

Även på hållplatsen i Pålsboda, vid Norra Bangatan/Skolgatan förstördes en glasruta. Där har det dock inte gjorts någon anmälan till Länstrafiken i skrivande stund. Att det bara blev en ruta där verkar bero på att de andra rutorna redan ersatts med okrossbart material.

Vad blir då notan för detta tveksamma helgnattsnöje?

– Med nya plastrutor och arbete, mellan tummen och pekfingret, 10 000 för de här fyra förstörda busskurerna.

Det kan i sammanhanget vara värt att nämna att busskurerna och Länstrafiken finansieras med skattemedel.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-23 9:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.