Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
02 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

En regnig söndag med Kolbotten-OL

Arrangörsgänget bakom tävlingen, från vänster:  Nina Hallor, Adam Ali, Urban Särnbrink och Reinert Hallor. Foto: PrivatArrangörsgänget bakom tävlingen, från vänster: Nina Hallor, Adam Ali, Urban Särnbrink och Reinert Hallor. Foto: Privat

Under söndagen 27/9 arrangerade OK Tisaren kolbotten-orientering vid Knottebo, något som klubben aldrig tidigare gjort.

Det speciella med kolbotten-orientering är att alla kontrollpunkter är kolbottnar. En kolbotten är en gammal rest från en gammal kolmila och de kan ofta vara svåra att se i naturen. Ett av tecknen att hålla reda på är att det oftast brukar vara en dikesgrip i en ring runt kolbottnen.

Dåligt väder inget hinder

Väderrapporten berättade att det skulle bli strålande sol och upp till 20 grader under söndagen. Så blev tyvärr inte fallet. Istället var det dis, dimma och kyliga vindar som vi orienterare fick utstå.

Trots det dåliga vädret kom det 72 stycken startande till vår tävling, med många nöjda deltagare från hela landet. Flera utav dem koma efter målgång fram och sa att det var det roligaste de gjort på länge.

Världsstjärna vann

Den långa, svåra banan vanns av världsstjärnan Simone Niggli med en segermarginal på drygt 4 minuter.

Vi i OK Tisaren vill tacka alla som deltog och hoppas på att det kan bli en favorit i repris någon gång framöver.

Starten vid Kassmyra. Foto: Privat Starten vid Kassmyra. Foto: Privat
Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-10-01 13:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.