Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
23 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Så håller OK Tisaren igång under Corona

Utegympa vid HOK-stugan. Foto: PrivatUtegympa vid HOK-stugan. Foto: Privat

ORIENTERING: Vad gör medlemmarna för att behålla motivationen att träna under denna vår när så gott som alla tävlingar har ställts in? Inga gemensamma samlingar med dusch, bastu, eftersnack och fika. Då gäller det att försöka hitta på andra aktiviteter.

Ungdomsträningar pågår två gånger i veckan med olika banor och på olika platser men inget fika. Vill en vuxen prova på deras banor så finns det kartor.

Två klubbmästerskap är avklarade (Medel-KM och Sprint-KM) och 16 juni är det dags för Lång-KM vid Blåberga. Fri start mellan 17.30 och 18.30 men samma här ingen dusch eller fika. I vanliga fall brukar det vara en dag när det ordnas lite extra.

Filips utmaning

I andan av ”Make Tisaren great again” utmanar Filip Jacobson: - Spring 5 km var du vill och när du vill och rapportera tid och plats på klubbens facebook-sida.

Detta har lockat olika åldrar att genomföra ett träningspass och Filip lockar med priser till alla som deltager både till bästa tjej resp kille och dessutom lottas ett pris ut bland alla som deltager. Detta har medlemmar gjort på olika platser i Örebro, Norrköping, Eko parken i Hallsberg, Göteborg och Trondheim.

På onsdagar har flera Tisare åkt på Milans veckoträningar. Fyra olika banor och kontrollerna sitter ute en vecka som också gör att man kan följa Corona-reglerna. Denna vecka var det banor vid Dammsjöns badplats i Pershyttan.

Andra aktiviteter

Rallarrundan körs virtuellt och klubbens gympa har flyttat till HOK-stugans gräsmattor. Naturpasset lockar nya deltagare både nybörjare och icke orienterare. Skogspasset lockar mest i Hallsberg och i Kumla är det Fotopasset som är populärast.

Orienterare från Hallsberg lögar sig i Dammsjön vid Pershyttan. Foto: AM Klöfver Wall Orienterare från Hallsberg lögar sig i Dammsjön vid Pershyttan. Foto: AM Klöfver Wall
Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-06-15 0:01
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.