Gå till innehåll
Hallsberg

Ökat padelintresse märks i Hallsberg

Publicerad: 5 February 2024 14:41

Padelanläggningen vid Handelshuset i Hallsberg har märkt av alltmer spel under året. Även träningar och seriespel önskas, det har man dock inte lyckats få till.

Det var i början av 2022 som delar av Handelshuset i Hallsberg stod klart för att spela padel i. Totalt finns där nu fem dubbel- och två singelbanor att spela på. 

“Märks stort intresse”

Det tar sig alltmer med intresset och året har börjat bra. 

- Vi får in nästan en ny medlem om dagen just nu och har snart haft totalt över 1400 unika kunder som bokat tid någon gång sen starten. Det finns många lediga tider ännu, men det märks ett stort intresse för att spela padel i Hallsberg, säger Pontus Bragnum Af Trampe. 

Pontus är VD för Handelshuset i Hallsberg AB och låg bakom att det byggdes om. Han har sin teori om varför intresset ökat för just Hallsberg. 

- Jag tror det beror på att vi fått många som börjat spela alla sina tider hos oss i stället för att variera mellan olika hallar, och som medlem får man 50 procent rabatt på alla bokade timmar.

Inte möjlighet ha träningar

Något som saknas är dock personal på plats för att utveckla verksamheten.

- Vi får även in förfrågningar om kurser, träningar, seriespel etc, men har inte personal för att hålla i sådant, annars hade det varit ännu mer tryck skulle jag tro.

Finns planer på att starta träning och serier framöver?

- Vi har inga planer att starta något med egen personal tyvärr (vi är ju i grunden ett fastighetsbolag och försöker bara bygga sådant som vi hoppas skall locka folk till att stanna/leva/jobba i Hallsberg). 

- Vi har hört av oss till lokala föreningar och även till Papa Padel i Kumla när vi fick höra att de gått i konkurs, men det fanns inget intresse från någon av dem att starta någon form av kurs/träningsverksamhet hos oss, så än så längre blir det inget sådant, avslutar Pontus Bragnum Af Trampe

Annons

hallsberg