09 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Lars-Åke på moln efter totalsegern

Vilken känsla att gå i mål som vinnare! Foto AM Klöver Wall  Vilken känsla att gå i mål som vinnare! Foto AM Klöver Wall

ORIENTERING: Bland 110 gubbar i O-ringens klass H70 segrade OK Tisarens Lars-Åke Wall överlägset på lördagen. - Jag liksom svävar på moln, berättar totalvinnaren.

”Har före start, varje tävlingsdag, ”gått in i mig själv” / ”min egen bubbla” vilket på så sätt gjort att misstagen minimerats! Fyra etappsegrar, plus bästa tid på dagens jaktstart, gör att jag liksom svävar på moln, att få springa in i målfållan som totalvinnare, ja det är en euforisk känsla, jag bara njuter!”

Så beskriver Lars-Åke Wall lyckan att vinna i O-ringen 2019.

Dagens etapp gick vid Yxbacken nära sjön Ågelsjön och Åkersjöbergen i Kolmården som bjöd på den tuffaste etappen fysiskt men med en magnifik utsikt.

O-Ringen arrangören hade 20 000 starter som målsättning men redan på etapp 4 hade målet uppnåtts. Trots en otroligt varm avslutning på veckans tre sista dagar blev det 21 221 anmälda.

Fyra  av Tisarens elittjejer Ellinor Tjernlund, Andrea Svensson, Lovisa Persson och Josefin Tjernlund. Tillsammans med Lilian Forsgren var klubben klart starkast i klassen. Foto: T Andrén
96 000 kr till Tove

Det blev en bra inkomst för fem dagars ”arbete” för Tove Alexandersson. Fyra etappsegrar och totalseger ger 96.000 kr. Tove vann med 33 minuters marginal till tvåan i D21 Elit med 79 deltagare. Lilian Forsgren kom sjua totalt och får 4 000 kr i prispengar.

Efter fem etapper och en tid i skogen på 5 timmar och 14 minuter skilde det en sekund mellan tvillingarna Josefin och Ellinor Tjernlund med placering 16 och 17.

Att det inte så enkelt att hålla isär dem fick Josefin erfara. Hon blev intervjuad i O-Ringens tidning och fick i hela artikeln heta Ellinor. Josefin nådde nästan upp till sin målsättning att komma bland de 15 bästa. De övriga tjejerna Andrea Svensson kom 27:a och Lovisa Persson 31:a. 

Mellan Oskar Andrén och Gustav Hindér i H21 Elit skilde det 12 sekunder efter fem etapper med placering 26 och 28:a bland de 80 deltagarna i klassen.

Etappsegrare Etapp 5

Vinner man sista etappen sista dagen får man ingen större uppmärksamhet utan det är totalresultatet som räknas. Alfred Sjödin H14 Kort och L-Å Wall hade bästa etapptid. Olle Josarp H21-2, tvåa på etappen och nia totalt. Andra som gick bra sista etappen var Henrik Toresson, Svår 3,5 km, tvåa och Magdalena Sjödin D40 Rörelse och Josefin Aronsson D21Kort 1 treor. Sista etappen var Valter Petterssons i H18 E bästa. Han var åtta. Dan Larsson, Alfred Sjödin och Julia Lauri kom alla tre på silverplats totalt.

Far och son Leif och Henrik Toresson, tävlade i samma klass Svår 3,5 km. Foto T Andrén  
Inga allvarliga skador

Vid startområdet i Yxbacken var en sjukstuga uppbyggd. Där fanns läkare, sjuksköterskor, en gipsexpert och röntgen. Enligt personalen så har det varit mest skavsår, stukningar och lite annat och att det är mycket viktigt med vätska både före, under och efter sträckan. Det verkar som att man har lärt sig av sommaren 2018.

2020 är Uppsala arrangör för O-ringen och 2021 går tävlingarna i Åre.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-27 23:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.