09 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Lars-Åke återvinnare – ny etappseger

Framgångsrika killar: Philip Sjödin, Alfred Sjödin och Robin Helmersson Foto PrivatFramgångsrika killar: Philip Sjödin, Alfred Sjödin och Robin Helmersson Foto Privat

ORIENTERING: På andra etappen i Finspång av O- Ringen fick OK Tisaren på tisdagen en återvinnare genom Lars-Åke Wall i klassen H70. Igår vann han med två minuter, idag blev det seger med drygt en minut.

”Lätt snorig efter en veckas förkylning men med bra kartkontakt och bra fart, så räckte det till etappseger,” berättade Lars-Åke igår och formen håller tydligen i sig.

Tove Alexandersson i D21 Elit vinner tisdagens etapp med sex minuter och ändå gjorde hon en liten bom på ca 20 sekunder - hon verkar oslagbar.  Bäst av Tisarens tjejer var Lilian Forsgren på 15:e plats och Ellinor Tjernlund sekunderna efter på 16:e plats och är totalt nia respektive 23:a.

Josefin Tjernlund, Allis Sjödin och Maja Sjödin väntar på start  Foto Privat 
Bra etapp för flera ungdomar

Det är inte så enkelt och vara i topp när klasserna har mellan 150 – 220 startande men Alfred Sjödin H14 Kort blev trea och var 1.50 efter segraren. Isak Larsson, H11 blev femma, Valter Pettersson H18 Elit hade en bättre dag i dag och blev åtta. Hade en stor bom i början på etapp 1 men plockade placering idag. Philip Sjödin, H12 var endast 1.52 efter men det gjorde många placeringar och han kom 12:a idag.

Vägvalssnack  Jonathan Karlsson H21 Kort 1 och Oskar Andrén H21 Elit Foto T. Andrén
Klubbvimpeln viktig

Eftersom det är så mycket folk i rörelse från tidig morgon till sen efm. är klubbvimpeln viktig. Det finns olika startgrupper och under etapp 1 och 2 har Tisaren haft start runt lunch men på etapp 3 och 4 är det tidig start från 08.30 och framåt. En del bor på centralorten, en del hyr lägenhet eller hus och andra åker emellan eftersom det är relativt nära i år.

För att kunna hitta varandra har varje klubb en vimpel där alla samlas, elit, ungdomar, äldre, tjejer som killar. Här hittar man eliten bredvid 10 åringar som sitter och pratar. En otrolig sammanhållning över åldersgränserna.

Vilodag

Nu väntar en ledig dag för de flesta utom HD 18-21 Elit. De har en Elittour med sprint i morgon kväll i centrala Norrköping. Denna tävlingsform brukar locka många åskådare.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-23 20:29
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.