28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Julia dansade fram i terrängen

Upp för backen på väg mot start och ner mot målet  Foto Linda LarssonUpp för backen på väg mot start och ner mot målet Foto Linda Larsson

ORIENTERING: Julia Lauri satsar på tävlingsdans men oj vad hon kan springa - Julia vann tredje etappen i D 21 K1 och suveräne Lars-Åke Wall, H70, tog sin tredje etappseger.

- Startar med ett leende men är slutkörd i mål, sa Julia Lauri efter etappsegern. 
Jonas Pettersson sprang sin hundrade etapp! Foton Josefin Aronsson

O-Ringens tredje etapp på torsdagen var den första som avgjordes på Arena Yxbacken i Norrköping och framgångarna fortsätter för Tisaren. 

Ibland brukar man säga att det är en fördel att ha sen start för då kan man få hjälp av spår in till kontrollen. Andra tycker att det är en nackdel på så här stora tävlingar för då har det hunnit bli många extra stigar och det är lätt att man springer fel. Tisaren hade första startgrupp på tredje etappen och redan då visade temperaturen på + 28 grader. 

Julia totaltvåa

Julia som satsar mer på dans än orientering har visat att hon fortfarande kan orientera. Hon tävlingsdansar i bugg och har de senaste åren bara sprungit O-Ringen, Jukola och 25 manna. 
Under de tre första etapperna har hon varit 2,3,1 och ligger totalt tvåa med 0,57 minuter sämre tid än norskan Gunvor Hov Höjdal . 

- Jag står med ett leende på läpparna vid starten men är totalt slutkörd i mål, säger Julia som tycker att orientering också är himla roligt. Kanske öppnar detta för att hon springer SM stafetten.

Triss för Lars-Åke

För Lars-Åke Wall verkar det inte spela någon roll om han startar tidigt eller sent eller vilket väder det är. Han har verkligen lyckats toppa formen till O-Ringen.

Flera av klubbens löpare fortsätter att springa bra. Dan Larsson kom trea, Alfred Sjödin femma, Tomas Hallmén sjua, Göran Attås nia, Isak Larsson tia och Allis Sjödin tolva på dagens etapp som var långdistans.
Jonas Pettersson H50 kort1 genomförde sin 100:e O-Ringen etapp och kom 35:a.

Och så återstod bara att vänta på busstransport ”hem”.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-26 12:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.