09 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Etappsegrar varje dag för OK Tisaren

Isak Larsson spurtar mot mål, känner på sig att han har gått bra. Foto M Sjödin   Isak Larsson spurtar mot mål, känner på sig att han har gått bra. Foto M Sjödin

ORIENTERING: OK Tisaren har haft etappsegrare varje dag på O-ringen och inget undantag på fredagen. Segrare på fjärde etappen blev Alfred Sjödin H14 K och otrolige Lars-Åke Wall, H70, som tog fjärde vinsten i rad.

Födelsedag och etappseger, kan det vara bättre? Alfred fyllde 14 år och gav sig själv en bra födelsedagspresent. Trots att klubben startade ganska tidigt så höll hans lopp hela vägen. Han vann med 41 sek och han ligger tvåa totalt, men har gått lite sämre de andra dagarna och startar 10 min efter ledaren.

För Lars-Åke Wall blev det fjärde segern denna vecka. Fredagens medeldistans gick i Jursta gammelskog, som är ett naturreservat  och en del av Yxbacken med både stora och små höjder, stigrikt och det fanns luriga sluttningar där det var lätt att komma snett.  Han har bara gjort några små misstag och vinner med 31 sekunder. I morgon går Lars-Åke ut i ledning med 6,20 minuter.

Josefin Aronsson går ut som nia på sista etappen. Foto T Andrén   
Jaktstart sista etappen

Alla huvudklasser och kortklasser har jaktstart på sista etappen utom ungdomar under 12 år. Det betyder att den som leder startar först och resten i klassen startar på den tid som de är efter ledaren och först i mål vinner.

Därför får de 15 första byta sina numnmerlappar. Av Tisarens 45 föranmälda i huvudklass eller kortklass kommer 11 att få byta nummerlapp. Förutom Lars-Åke Wall är det Alfred Sjödin tvåa, Dan Larsson tvåa, Julia Lauri tvåa, Magnus Persson femma, Tomas Hallmén sjua, Lilian Forsgren åtta, Josefin Aronsson nia, Karin Andersson tolva, Olle Josarp femtonde och Josefin Tjernlund femtonde.

Någonstans i vimlet finns Tisarvimpeln. Foto Linda Larsson
Testat skjutning

Både på etapperna och på centralorten har orienterarna haft möjlighet att testa på orienteringsskytte med elektroniska vapen. Intresset har varit stort och Hans Mandahl uppskattar att det har varit ca 250 personer på varje etapp och 150 varje kväll som har kommit till montern på centralorten. Deltagarna är alla åldrar och bl.a. har orienterare från Kina, Storbritannien och Ungern visat intresse.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-27 0:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.