29 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Nytt damlag har startat i Pålsboda

Lagbild på senaste träningen i torsdags. Fall IF har snabbt lockat damer till spel. Foto: Rikard BergströmLagbild på senaste träningen i torsdags. Fall IF har snabbt lockat damer till spel. Foto: Rikard Bergström

FOTBOLL: Ett nytt fotbollslag för damseniorer har startat i Hallsbergs kommun. Det är Fall IF som dragit igång verksamhet och direkt fått välfyllda träningar. Man vänder sig till damer i åldern 15-60 år som vill vara med.

Josefin Åkerblad är en av de drivande som sett till att laget blivit av. 

- Allt startade egentligen redan 2017 när vi startade upp Pålsboda IBF:s damlag i innebandy. Det var ett lag som startade för att fånga upp spelare som slutat. Ofta ställs det höga krav på att satsa allt eller sluta, vi startade det laget för att fånga upp de tjejer som slutat för tidigt, som flyttat hit för att studera och ville spela på en lagom nivå, eller för att få tillbaka de som tagit paus för att få barn, säger Josefin Åkerblad.

Vill få ihop två lag

- Under innebandysäsongen började Johanna Sjöstrand att prata om ett fotbollslag. Det var flera i innebandylaget som var intresserade så vi tog kontakt med Fall IF som är ett lag med samma ambitioner som vi, därav grundades Fall IF Dam. 

Något man i föreningen alltid förordar är att idrott ska vara för alla oavsett förutsättningar.

- Det vi i damlaget har gjort är att vi tagit med några tjejer från innebandylaget som grund. Därefter har vi fyllt på med syskon, vänner, gjort lite reklam för studenter till exempel och här är vi idag.

Laget kommer att spela i ÖLFF:s 7-manna serie där det är fria byten och nivån lagom (när säsongen drar igång). Man har som målsättning är att bli så många spelare att man kan ha två stycken 7-mannalag.

Söker ålder 15 till 60

Hur arbetar ni för att få fler spelare i laget?

- Vårt långsiktiga arbete för att utveckla klubben är att göra varje spelare till en ambassadör.Vårt upptagningsområde är tjejer i åldern 15-60 i Närke, det gör oss unika. Eftersom alla är välkomna oavsett nivå ökar vår upptagningskrets ännu mer. När alla spelare trivs sprids ryktet och fler spelare kommer till oss, fastslår Josefin.

Ålder 15-60, stämmer det verkligen? 

-Ja hos oss får alla delta. Vår yngsta spelare just nu är 18 och den äldsta är 52. De bästa har spelat väldigt högt upp och vissa har aldrig spelat en tävlingsmatch i fotboll. 

24 spelare i torsdags på träningen

Hur har det sett ut med folk på träningar hittills? 

- Första träningen var vi 16 spelare och var otroligt glada över det engagemang som visade sig. Vi sa till spelarna att ta med en vän till nästa träning och på andra träningen var vi 24 ombytta. Helt fantastiskt! 

- Nästa träning hoppas vi spränga den magiska gränsen och bli 30 spelare! 

Är du sugen på att pröva på fotboll? Hör av dig, du är välkommen vem du än är, hälsar Fall IF. Laget tränar torsdagar i Pålsboda eller Sköllersta. Vill du/ni veta mer går det att skriva till Josefin Åkerblad på nummer 076 765 33 88.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-04-24 14:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.