Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
25 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19
Konstnärsparet Lars Jonnson och Giovanna Aguirre samarbetar runt sina konstverk.

Allt om Gräshoppor och Livets mening

Ny utställning i Hallsbergs Konsthall

De träffades på konstakademin i Bonn och bodde under många år i Tyskland. - Det är ett annat tempo där men varken bättre eller sämre, säger Lars Jonson.

Lars Jonnson och Giovanna Aguirre är ett konstnärskollektiv som arbetar med olika existentiella frågor. Centralt i deras arbete är framförallt synen på mänsklighetens olika villkor. Frågor som kommunikation.

Energi manifesteras framförallt i mänskliga kommunikationsprocesser. Det västerländska samhället har raserat mycket av detta. Det har uppstått en industriell explosion
av tekniska komponenter som suddat ut vår känsla för verkligheten.

Ställer frågorna

Var går gränserna för mänskligheten? Jonnsson-Aguirre saknar svaren men ställer frågorna. De arbetar i olika material. Allt från skulptur till måleri. Ibland sammanfogas allt till olika installationer.

Ett ofta förekommande motiv är gräshoppan. En dag hoppade det en gräshoppa in deras ateljé. Den satte sig på ett papper i en kvart varefter den återigen hoppade ut genom det lilla fönstret. Det blev en händelse som många gånger präglat deras skapande. Den har blvit en logga, ett signum i deras verk.

- Söker man en upplevelse, då har du kommit till rätt ställe. Det är nog den häftigaste utställning vi haft på många år, säger en av utställningsproducententerna Siw Eriksson.

Siw har arbetat många år med att arrangera utställningar i Hallsbergs Bild&konstförenings regi. som producerar utställningar i konsthallen, så hon om någon borde veta.

Venissage lördag 10 nov kl 11-14. Utställningen pågår till 5 december.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2012-11-09 10:46
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.