Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Fler butiker kommer till Västra Storgatan

Johanna Henning Davidsson är en av de nya butiksidkarna på Västra Storgatan. Butiken öppnar den 25 november, och i dagarna plockas allt i ordning. Foto: LG MånzonJohanna Henning Davidsson är en av de nya butiksidkarna på Västra Storgatan. Butiken öppnar den 25 november, och i dagarna plockas allt i ordning. Foto: LG Månzon

Tre av affärslokalerna som stått tomma på Västra Storgatan börjar fyllas på med verksamheter. Snabbast på bollen är Johannas Gårdsbutik som tar affärslokalen på elvan.

- Det känns jättebra, säger Johanna Henning Davidsson, som just nu håller på att flytta in med sin butik på Västra Storgatan 11 där “Bara Vara” tidigare funnits.
I Handelsbankens gamla lokal på Västra Storgatan 3 flyttar optikern Seger & Seger in. Därmed lämnar de sin nuvarande butik på Östra Storgatan 2.
Bakom optikern kommer Samordningsförbundet i Sydnärke att finnas - banklokalen är stor så det blir alltså två verksamheter i denna. Lokalen håller på att iordningsställas, och inflyttningen ligger någon dryg månad framåt i tiden.

Frida Rosengren som sysslar med inredning hjälper till att få i ordning butiken. Foto: LG Månzon Frida Rosengren som sysslar med inredning hjälper till att få i ordning butiken. Foto: LG Månzon

Kläder exponeras
Men i Johannas Gårdsbutik pågår bestyr med upphängning och exponering av kläder. Ägaren har hjälp av Frida Rosengren från företaget Roomofrida som sysslar med inredningsuppdrag och homestyling.
- Jag tänker mig att det ska vara ganska cleant men att vi även får in en hemkänsla, säger Frida.
Johanna är ingen nykomling som affärsägare, och har tidigare haft sin butik hemma på gården i Hällabrottet.
-Det blev för trångt, men nu får jag större lokal. Och jag fortsätter med samma firmanamn, säger Johanna Henning Davidsson.

Även inredningsprylar
 Sortimentet består i första hand av damkläder. Ett herrsortiment kan det kanske bli framöver, men Johanna börjar i liten skala med det som alltid brukar saknas i karlars klädskåp (och som lämpar sig bra för de mjuka paketen under julgranen):
- Boxerkalsonger. 
Johanna kommer även att satsa på inredning.
- Det blir ljuslyktor, plädar, kuddar, ja sådana saker. Men inga möbler som bord och stolar.
Hon kommer att behålla sitt deltidsjobb som administratör på vaccinationsmottagningen i Hallsberg.
- Det blir 60 procent på mottagningen och 40 procent i butiken.
Den 25 november öppnar butiken.
 

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-09 20:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla