28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

30 nya ungdomsjobb på gång

Enellys startar kedjesatsning i Hallsberg

Entrepenören Andreas Hammar står på bördig företagsmark där lokaler ska byggas. Foto: Edholm fotografi

Hamburgerbaren Enellys från Örebro har nu spikat att det ska öppnas en ny verksamhet i Hallsberg. Enligt Enellys kommer det att skapa upp till 30 hel- eller deltidstjänster, som till stor del kommer vara tillgängliga för ungdomar.

Den nya hamburgerbaren kommer att byggas bredvid Dollar Store, som ligger mitt emot Lidl.

- Det finns planer på fler företag som ska flytta in men ingenting som jag kan bekräfta än. Det bara Dollar Store och Enellys som är klappat och klart, säger Andreas Hammar, som är ägare till marken där både Dollar Store och Enellys kommer öppna i juni respektive september om allt går som det ska.

Vill konkurrera med de största

Enellys restaurangchef Adam Dagdelen har stora planer för hamburgerbaren som nu ska bli en kedjesatsning över hela länet och kanske även Sverige.

För ett år sedan öppnades Enellys första lokal i Örebro med ett lite annorlunda koncept än andra burgarjättar som McDonalds eller Max. Utöver det vanliga hamburgarsortimentet så erbjuder de en monsterburgare med 904 gram kött, husmanskost och mexikansk mat.

- Vi vågar ju leka lite mera med smakerna och storlekerna på burgarna än vad de gör. De är så bundna till centralen. Vi vågar ju mer än vad de gör, svarar Adam Dagdelen på frågan om hur han ska kunna konkurrera med väletablerade kedjor.

Växande Hallsberg lockar

Att Posten och Train Alliance etablerar sig och skapar många jobb lockar även hit andra företag, så som Enellys och Dollar Store men även thairestaurangen Coco Thai verkar se Hallsberg som en bra satsning då de också öppnar sin andra resturang i centrala Hallsberg.

- Ju fler företag det finns desto bättre för oss, säger Adam.

Och ska man lyssna till Andreas Hammars planer så kan det mycket väl bli så att många företag etablerar i Hallsberg, även på norra sidan järnvägen.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-04-02 18:46
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.