03 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Nu har Hjortkvarn en egen affär igen

Farah Norman börjar med ett basutbud för att se vad som säljer i Hjortkvarn, vad folk vill ha. Foto: Henrik ÖstenssonFarah Norman börjar med ett basutbud för att se vad som säljer i Hjortkvarn, vad folk vill ha. Foto: Henrik Östensson

Idag öppnade äntligen en ny butik i Hjortkvarn. Det är Farah Norman som köpte den gamla Konsumbutiken redan 2017 som nu öppnat. Det är en kombination av liten livsmedelsbutik och restaurang, några hotellrum finns också, även om det inte är klart än

– Det är ju en mix av saker, så vi kallar butiken Mixen i Hjortkvarn, säger Farah.

"Vi har saknat en butik"

Vid invigningen, kl 11, var både planen framför butiken och restaurangdelen inne i butiken, fulla med folk. Det bjöds på kaffe, lussebullar och godis. Många ortsbor kom för att gratulera till nyöppningen, några kom med blommor.

Kerstin Maltesskog, Margareta Gustafsson, Ingvar Gustafsson, Roland Holmgren och Stig Malteskog gratulerar Farah Norman vid invigningen.

– Det här är jätteviktigt för orten. Vi har saknat en butik, sa  Stig Malteskog som kom till invigningen med en blomma.

I september stod det klart att inte mindre än två butiker planerade att öppna i Hjortkvarn, som varit helt utan livsmedelsbutik sedan 2016. Dels Farahs butik och så en obemannad butik, där man handlar via en app i sin telefon. Det blev Farah som hann öppna först.

Sökt tillstånd för alkohol och tobak

– Jag tror det här blir bra. Vi ska känna oss för lite med sortiment och se vad folk efterfrågar. Vi börjar med ett basutbud. I restaurangen blir det pizza, kebab, hamburgare och liknande.

- Jag vill ha dialog med folk så jag vet vad vi ska ta hem. Vi har sökt tillstånd för att servera alkohol och sälja tobak också. Men där är är vi inte i hamn än, men det kommer, säger Farah.

Det var inte helt klart att Farah skulle driva butiken. Så sent som i augusti var de då nästan färdigrenoverade lokalerna till salu.

– Det visade sig svårt att sälja. Sedan kom det här med en ny väg förbi Pålsboda, som jag tror kan gynna affärsläget i Hjortkvarn. Här kan förbipasserande stanna lätt, både med personbilar och lastbilar, de rastar ofta här och har efterfrågat mat, avslutar en nöjd Farah Norman.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-22 13:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.