Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Kulturapp finns nu för Hallsbergs kommun

Nu finns det en kulturapp i Hallsbergs kommun. Via appen kan du ladda ner två guider med ljud, text och bilder. En guide visar Bergöövåningen och en Kulturslingan.

Appen “Kultur Hallsberg” finns att ladda ner där appar finns (App store för Iphone och Google Play för androidtelefoner) och är helt gratis. Guiderna finns både på svenska och engelska.

- Det finns flera fina konstverk på våra gator och torg, som alla kanske inte är medvetna om. Dessutom är Bergöös ett fantastiskt område med Bergöövåningen, konsthall, modelljärnväg med mera. Det är roligt att vi nu fått till en app som gör det lättare och roligare för våra besökare att upptäcka konsten och kulturen i Hallsberg, säger Catharina Lindvall-Scharmer, förvaltningschef för bildningsförvaltningen.

Bergöövåningen

Här får du en guidad tur som tar dig tillbaka till slutet av 1800-talet när handelsmannen Adolf Bergöö byggde handelshuset Bergööska huset. Här får du veta mer om huset, arkitekten Ferdinand Boberg, familjen Bergöö, Carl Larssons väggmålningar och Karin Larssons konstnärskap med mera. Bergöös är öppet under sommaren till och med den 15 augusti. På www.hallsberg.se/bergoos finns information om öppettider, entré med mera.

Kulturslingan

 

Ta en tur runt centrala Hallsberg och upptäck olika konstverk och sevärdheter längs vägen. Perfekt att ta med gäster under sommaren eller bara se orten med nya ögon.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-02 14:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.