25 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Nu rivs en epok

Rivningen visar att kiosken var svartbränd invändigt.Rivningen visar att kiosken var svartbränd invändigt.

Nu rivs kiosken i Pålsboda. Kiosken, som infattade både grill och butiksdel med spel brann i augusti. I januari meddelade ägaren att den ska rivas och att det inte blir någon ny kiosk. Därmed är sannolikt epoken med en kiosk mitt i Pålsboda över för gott.

Kiosken flyttade till den plats där den funnits de senaste decennierna ungefär när den gamla järnvägstationen i Pålsboda i slutet av 1950-talet. Från början var det en enkel kiosk för tidningar, godis och cigaretter. Intill låg en korvkiosk. Efter hand växte verksamheterna ihop. Så småningom blev det ett hus. I augusti brann huset. På utsidan såg det oskadat ut, men insidan var svårt bränd. Vilket framgår tydligt av bilderna. Sanningen är nog att tiden sedan länge gått ifrån kiosken. Ett av skälen att handla i kiosken var ju att den var öppen när andra affärer var stängda. Sedan decennier har både affären och bensinmacken öppet betydligt längre än kiosken hade. Fokus för kiosken de senste åren var mat och spel.

En epok i graven.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-17 14:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.