04 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Första spadtaget för nya Kullängen taget

Andreas Svahn, Rose-Marie Frebran och Magnus Andersson tog ett gemensamt tag. Foto: Anders BjörkAndreas Svahn, Rose-Marie Frebran och Magnus Andersson tog ett gemensamt tag. Foto: Anders Björk

Under onsdagen klockan 14 sattes spaden i marken för första spadtaget för Kullängens nya vård- och omsorgsboende. - Äntligen är vi här, ansåg kommunstyrelsens ordförande Magnus Andersson (S)

Hallsbergs nya vård- och omsorgsboende omfattar 128 lägenheter som ska motsvara en ny generations krav på en kvalitativ boendemiljö. Samtidigt ska boendet fungera för vård och omsorg och arbetsmiljön ska vara god.

"Äntligen" kände Magnus

- Det här känns jättebra, det är något vi diskuterat i så många år och äntligen så sker det, säger kommunstyrelsens ordförande Magnus Andersson (S) på plats i duggregnet.

Vissa av besökarna tog skydd under tält vid invigningstalen.

Nu tas första spadtaget snart och det går inte ångra sig, känner ni er tillfreds med allt?

- Ja, nu är vi redo att ta det första spadtaget, och sen är det ju en byggproduktion som sträcker sig över ett par år, men det känns verkligen bra att det kommer igång.

Det nya huset ägs av Länsgården och kommer att hyras av Hallsbergs kommun. Marge Arkitekter har ritat huset och Land Arkitekter den gröna miljön. Byggentreprenören ByggTema i Örebro står för byggnationen. 

Andel äldre växer fort i Hallsberg

- Vi på Länsgården är jättestolta att få vara med och forma ert nya vårdboende med morgondagens tänk och morgondagens välfärdsteknik, säger Länsgårdens VD Camilla Petersen som invigningstalade.

foRedo att hugga in.

Därefter gick mikronen till Region Örebro Läns styrelseordförande Andreas Svahn (S)

- Kul att få vara här på hemmaplan i Hallsberg! Fram till 2030 så kommer det i Hallsbergs kommun finnas drygt 50 procent fler som har fyllt 80 år jämfört med idag. Så vi måste jobba smartare och på ett annat sätt och samverka mer för att få ihop välfärden, säger Andreas Svahn.

Fakta om Länsgården

Länsgården Fastigheter AB ägs av Region Örebro län. Verksamheten startade 1990. Länsgårdens hyresgäster är huvudsakligen kommuner i länet och Region Örebro län.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-16 16:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.