Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Nita blev rånad på tågstationen i Hallsberg

I lördags, när Nita Svidén och hennes pojkvän var på väg hem till Hallsberg från Karlstad blev hon och pojkvännen rånade på telefoner och kort.
Rånarna slog till på gångbron över spåren på tågstationen i Hallsberg.
– Det hela gick mycket fort. En obehaglig upplevelse, berättar hon.

Nina och pojkvännen hade klivit av tåget. Nita hade precis ringt upp en kompis som paret skulle besöka efter att tåget anlänt. Paret pratade båda med kompisen via telefonens högtalarfunktion.

– Jag såg ju killarna när vi passerade över glasbron. De var väl i 25 -årsåldern och hängde uppe på bron. De pratade lite med min pojkvän, jag kom då lite före.

Väl nere, nära Pressbyrån, ser Nita att killarna följt med ner och att en av dem liksom hänger på hennes pojkvän.

– Jag säger då åt dem att låta honom vara, lämna oss i fred. Min kille upplevde situationen som hotfull, tog upp telefonen och ringde 112. Då ryckte en av männen från honom telefonen.

– Jag han inte riktigt reagera eftersom jag fortfarande pratade i telefon med min kompis. De rykte då till sig även min telefon och samtalet bröts. Det hela gick mycket fort. Allt var över på mindre än en minut. Killarna försvann.

Gjorde inte motstånd

Efter händelsen dök polisen upp.

– Vi är lite osäkra på om faktiskt min pojkvän larmade eller om någon från tåget larmade. Det var ganska folktomt.

– Polisen frågade ut oss om vad som hänt. De sa att det var bra att vi inte gjorde något motstånd, att vi inte försökte få tillbaka våra telefoner.

– Både min kompis och mina vuxna barn blev oroliga när de hört vad som hänt. Min barn begav sig på eget bevåg till stationen. De båda männen var då märkligt nog kvar på på stationen och de lyckades då ta en bild som de skickade till mig. Jag kunde då med stor säkerhet säga att det var en av de män som gav sig på oss.

Så du har pekat ut en av de som rånade dig?

– Ja, vi har honom på bild, jag kände direkt igen honom.

Hur uppfattade du männen?

– Som sagt, 25 år ungefär. vi båda uppfattade också att de var ordentligt påverkade av något slags narkotika. Man kunde se det på ögonen. Det hördes också på hur de pratade,

Vill varna andra

Nita hade ett så kallat plånboksskal, med plats för kort, på sin telefon, därför blev hon av med både betalkort och ID-handlingar.

– Det blir ju lite trassel med att spärra kort och skaffa telefoner. Men i sak klarade vi oss ju bra. Men det var ordentligt otäckt. Jag mår inte så bra just nu och har inte vågat mig tillbaka till stationen själv.

Nita har hört av sig till polisen för få reda på vad som händer och eventuellt få ut protokoll på utfrågningen av henne och pojkvännen. Men polisen har så här långt inte hört av sig.

Nina hävdar att hon, via sina barn vet att männen rört sig på stationsområdet efter

händelsen.

– Jag vill varna andra. Var försiktiga. Håll ihop och behåll mobil och andra saker i fickorna.

Sydnärkenytt har sökt polisen i Hallsberg för kommentarer.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-03 13:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.