Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Muckande sydnärkebo
begick snabbt nya brott

Det var den 11 augusti i år och sydnärkebon hade just muckat från ett fängelsestraff. Han gick till polisstationen i Hallsberg för att hämta ut saker som var hans och som var beslagtagna.

Bara några timmar senare upptäckte mannen hur nycklarna låg framme i en bil som stod parkerad vid Tegelgatan i Hallsberg. Sydnärkebon hoppade in i bilen och körde iväg men kom inte kom inte långt innan han klev ur bilen och lite senare gripen av polisen.

Rattfylla gick inte att bevisa

Nu har mannen dömts för tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning (han saknar körkort) och brott mot knivlagen. 
Åklagaren ville också att den 42-årige syndnärkebon skullle dömas för grovt rattfylleri. När han togs med för provtagning hade mannen 1,96 promille alkohol i blodet. Tingsrätten anser inte att åklagaren har kunnat bevisa att mannen hade alkohol i kroppen när han körde bilen, även om mycket talar för det. Själv hävdar 42-åringen att han drack vodka sedan han lämnat bilen. På grund av den bristfälliga bevisningen frias mannen från misstanken om rattfylleri.
Straffet då: jo, det blir en månad i fängelse, och han ska betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-04 8:55
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.