Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
26 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Mer ljus på återvinningen tack!

Under den mörka årstiden kan det vara svårt att hitta på återvinningsstationerna. Nu skriver en Hallsbergsbo till kommunen med en önskan om mer belysning.

”Snälla, sätt upp en belysning vid återvinningsstationen vid Vibytorpsvägen”. Så lyder innebörden i förslaget till Hallsbergs kommun. 

Bilens ljus guidar
Förslagsställaren menar att många som lämnar kartonger och dylikt vid återvinningsstationen efter jobbet har bilen på tomgång med lyset på för att överhuvudtaget kunna se något alls den mörka årstiden. 
 

Var farligt gods ska lämnas
I andra hand vill förslagsställaren att kommunen sätter upp en skylt som informerar vart man ska åka för att slänga miljöfarligt gods som glödlampor, elektronik och liknande, ska slängas. Sådant som inte hör hemma på en återvinningsstation och som ska lämnas på en återvinningscentral. (LGM)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-30 12:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla