Gå till innehåll
Hallsberg / Brott

Misstänkt mord avskrivet – oklara omständigheter klarnade

Publicerad: 20 February 2024 14:39

Den sjätte december, förra året, rapporterade vi om ett dödsfall i centrala Hallsberg. Polisen betraktade av olika skäl dödsfallet som något slags brott. Det fanns flera oklara omständigheter. En man i 80-årsåldern greps som misstänkt för mord. Sedan dess har det varit relativt tyst kring händelsen.

Det var den 5 december som en kvinna påträffades död i en lägenhet på förmiddagen. En relativt omfattande polisinsats inleddes, där lägenheten spärrades av och en teknisk undersökning inleddes. Mannen som hade befunnit sig i lägenheten greps, brottsrubriceringen, misstänkt mord.

Det hela lät ganska dramatiskt. Men ett skäl till att polisen rubricerar en händelse som mord är att man vill ha möjligheter att kunna göra en omfattande utredning. Vill man kunna spärra av lägenheten och exempelvis göra en teknisk undersökning, måste det finnas en brottsmisstanke som motiverar den åtgärden.

Släpptes kort efter anhållandet

Men polisen berättar nu att händelsen är avskriven. Man kunde relativt snart konstatera att dödsfallet inte var något mord. Den äldre mannen släpptes, relativt snart efter händelsen. Det finns inte längre någon misstanke om att brott begåtts.

– Det hann aldrig gå till häktning, helt enkelt för att de oklara omständigheterna klarnade innan det blev aktuellt,  berättar en källa hos polisen i Hallsberg. Mannen är alltså inte misstänkt för mord, eller något annat brott längre.

Blir man gripen, eller anhållen som det egentligen heter, måste åklagare besluta om huruvida man har bevis nog för att häkta personen inom tre dagar. Klockan tolv den tredje dagen efter att någon blivit anhållen måste åklagaren bestämma om du ska släppas, eller begäras häktad. Det som avgör är dels vilket brott man misstänks för, dels vilka bevis som finns.

Annons

hallsberg