Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
26 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

"Vretstorp behöver utvecklas"

Vretstorp är en eftersatt ort inom Hallsbergs kommun. Det anser Mikael Rosengren som själv bor på orten. Han har ett förslag: att det inrättas en ny tjänst som utvecklare för just Vretstorp.

Mikael Rosengren vill att det tillsätts något slags forum eller person som har stor kunskap om Vretstorp och som har en central position när det gäller information om vad Hallsbergs kommun planerar i framtiden för orten. Han skriver i sitt medborgarförslag att Vretstorp glömts bort, att orten försummats både att utvecklas med nyetablering av företag inom logistik. 

Vretstorp perfekt för etableringar

Vretstorps logistiska läge gör orten perfekt för företagsetablering. Bristen på information om vad som kommer att hända nu och i framtiden för orten, strider mot vad närdemokratiprincipen, menar Rosengren. “Vretstorpsborna är mycket mer värda när det gäller närdemokrati”, heter det i förslaget. Mikael Rosengren har tidigare gjort debattinlägg om att kommunen missat i både underhåll och utveckling av orten. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-02-02 11:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla