28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Nytt medborgarlöfte signerat i Hallsberg

Lena Fagerlund, kommundirektör, Mats Scherp, lokalpolisområdeschef och Magnus Andersson, kommunstyrelsens ordförande. Foto: PrivatLena Fagerlund, kommundirektör, Mats Scherp, lokalpolisområdeschef och Magnus Andersson, kommunstyrelsens ordförande. Foto: Privat

Polisen och kommunen har beslutat om nya medborgarlöften för Hallsbergs kommun. "Vi fokuserar att arbeta med riktade satsningar och information om droger. Vi kommer också utöka antalet grannsamverkansområden inom kommunen", skriver man i ett pressutskick.

- Vi satsar nu extra mot narkotikabrottsligheten i Hallsberg utifrån att både medborgare, polis och kommunens anställda ser att vi bör prioritera detta. Narkotika medför förutom lidande för enskilda och deras anhöriga också mycket annan brottslighet, säger lokalpolisområdeschef Mats Scherp.

"Vi skapar goda förutsättningar"

- Genom vårt samarbete med polis, så skapar vi goda förutsättningar att aktivt förebygga och bidra till en trygg och säker kommun att leva och verka i, säger kommunstyrelsens ordförande Magnus Andersson.

Medborgarlöftena:

- Polisen lovar att arbeta med insatser mot narkotikabrottslighet med fokus på ungdomar. Detta ska ske i ordinarie verksamhet samt genom ett antal riktade insatser i samverkan med skola och socialtjänsten i Hallsbergs kommun.

- Kommunen lovar att i samverkan med polisen erbjuda elev- och föräldrainriktade informationsträffar i samtliga grundskolor samt Alléskolan, där syftet är att öka kunskapen om narkotika i Hallsbergs kommun.

- Polisen lovar att, i samverkan med kommunen, aktivt arbeta med grannsamverkan och att utöka antalet befintliga grannsamverkansområden. Detta som en del i arbetet att förebygga bostadsinbrott.

Om medborgarlöften

De beslutade medborgarlöftena grundar sig på samverkan och dialog mellan medborgare, polis och kommun. Representanter från kommunen och Polisen har varit ute på orterna och träffat och samlat in synpunkter från invånarna. Syftet med arbetet är att öka tryggheten och minska brottsligheten i kommunen.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-28 14:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.