Gå till innehåll
Hallsberg / Politik

Varje trollkarl måste ha en kanin, här är det Leo Kim som är i farten på Magiska Teatern, Foto: Arne Svensson

Trollkarlarna fick
publiken att häpna

Publicerad: 1 November 2015 18:40

BILDSPEL: Ett par gånger per år händer det märkliga saker I Vretstorp. Närmare bestämt på Magiska Teatern. Saker försvinner, ändrar skepnad och dyker plötsligt upp ur tomma intet. Folks innersta tankar avslöjas obarmhärtigt. I lördags hände det igen: Leo Kim och Mattias Persson från Örebro Magiska Cirkel bjöd på häpnadsväckande trolleri och tankeläsning.

Leo Kim och Mattias Persson från Örebro Magiska Cirkel dök upp på Magiska Teatern, och de båda artisterna bjöd den helgfirande publiken på häpnadsväckande trolleri och tankeläsning.

Redan tjugo minuter före utsatt tid var lokalen halvfull med förväntansfulla åskådare I alla åldrar, och kl 16 fanns inte många platser kvar.

"Det där är aslätt"

Jakob Svensson från Magiska Teatern välkomnade de båda artisterna, och Leo Kim rivstartade med några snabba trick. När en flaska försvann i en uppochnedvänd påse trodde sig några skarpsynta ynglingar ha avslöjat honom och förkunnade ljudligt: “Det där är aslätt! Du håller den i handen!” Men ropen tystnade när han viftade glatt med påsen, och alla kunde se att ingen flaska längre fanns.

Mattias Person, som en gång lärde sig trollandets konst av sin far, visade prov på verklig förmåga att veta vilka kort olika personer slumpvis valt ut. Han har de senaste åren mer och mer koncentrerat sig på tankeläsning, och de båda artisterna kompletterade varandra väl.

Hundringen som försvann

Leo Kim behövde ibland hjälp av personer ur publiken, och det fanns gott om villiga yngre förmågor. När han ville låna en hundrakronorssedel och ställde i utsikt att förvandla den till en femhundring räckte dock inte veckopengarna till utan en vuxen tog chansen att göra ett snabbt klipp och lånade villigt ut en hundring. Leo Kim rev av ett hörn och lämnade som kvitto. Tyvärr misslyckades trolleriet; hundringen försvann. Men det är sådant som kan hända även den bäste magiker.

Så småningom plockade Leo Kim fram fyra olika frukter, och när tre av dem valts bort återstod en citron. Leo Kim skar itu den. Utöver de vanliga kärnorna i centrum verkade det finnas en skrynklig papperslapp! Han vecklade ut den. Det var en hundring. Ett hörn fattades. Och Kenneth, den modige utlånaren, kunde häpen konstatera, att det felande hörnet var det han behållit som kvitto!

Precis som dockan

Mattias fick hjälp av en flicka att måla kläder och hår på en gubbe, som han ritat. Och han hade flera lager silvertape över sina ögon, så han hade ingen chans att se lika färger hon valde. Ändå visade det sig att hon målat gubben precis som den docka han hade med sig i en hemlig låda.

En annan flicka hjälpte honom att välja pusselbitar, som passade precis där de skulle vara.

Och när Leo Kim blir törstig häller han helt enkelt upp dricka ur en tom hopknycklad burk!

Och när de båda artisterna efter nära en och en halv timmes show med gemensamma magiska krafter vecklade ut en gigantisk svensk flagga, till synes ur tomma intet, var det dags för Jakob att tacka för en roande eftermiddag och överlämna en uppsättning magiska glas som tack för besöket.

Tredje magishowen

Det här var tredje professionella magishowen sedan teatern återinvigdes 2014. Vad kan vi vänta oss framöver?

-Ja, vi siktar på att kunna erbjuda sydnärkingarna åtminstone två eminenta trolleriföreställningar per år, säger Jakob och tillägger, att de siktar på gott samarbete med både Örebro Magiska Cirkel och andra samt Studiefrämjandet I Hallsberg.
- Och så kan det ju bli annat också, tillägger han kryptiskt. I ett hus med två fängelsehålor i källaren och ett kassavalv i vardagsrummet är det liksom upplagt för både det ena och det andra! Och Emma ler hemlighetsfullt I bakgrunden.

Fotnot 1: Örebro Magiska Cirkel är en av landets äldsta sammanslutningar för trolleriintresserade. Den grundades 1948 och är därmed lika gammal som Kalle Anka. Cirkelns nuvarande president är Leo Kim, och man har ett 40-tal medlemmar, varav ett dussin är relativt aktiva och kanske ett halvdussin riktigt aktiva.

Fotnot 2: Föreställningen kan ses HÄR

Kommentarer

1 december 2023 tas möjligheten att kommentera artiklar tillfälligt bort. Kommentarerna beräknas vara tillbaka i ny tappning i början av 2024.

Annons

Nyheter / Hallsberg