Gå till innehåll
Hallsberg / Politik

Childrenshuset heter egentligen Rosängen. Här ska nu bli daglig verksamhet. Foto: Henrik Östensson

LSS-verksamhet flyttar in i Childrens-huset

Publicerad: 10 February 2021 12:03

LSS dagliga verksamhet flyttar in i det gamla Childrens museum i Hallsberg, det hus som kallas Rosängen. Samtidigt slår man ihop LSS-verksamheten med den dagliga verksamhet som i dag kallas Fyrklövern.

Det handlar alltså om kommunens dagliga verksamhet för vuxna funktionshindrade och fritidsverksamhet för barn- och unga inom LSS. Alltså barn- och unga med funktionshinder.

– Vi hyr i dag två olika lokaler på Norr för verksamheten. För LSS hyr vi en villa. Det är trångt i båda lokalerna och de är inte speciellt ändamålsenliga. Eftersom de här lokalerna, som vi kallar Rosängen, står tomma sedan Childrens museum lades ner, ser vi en bra möjlighet, säger Ulrika Fredriksson Lindberg lokalstrateg på Hallsbergs kommun.

Hon ser det som ett sätt att utveckla verksamheten.

Mer utrymme

– Vi kommer få betydligt mer utrymme och får en hel del samordningsvinster eftersom vi nu har båda verksamheterna under samma tak. Kommunstyrelsen har beslutat om en budget på 2,5 miljoner för att anpassa lokalerna. Det behövs bland annat en ny handikapptoalett, bättre golv och ny belysning. Hyran för lokalerna kommer hamna på 380 000 per år. Det är ungefär så mycket kommunen betalar för verksamheternas lokaler i dag.

 

– Vi hoppas kunna flytta in verksamheterna i lokalerna redan i höst. Bygglov förändrad användning är sökt. det ska göras en mindre upphandling också, säger Ulrika Fredriksson Lindberg.

Annons

hallsberg