Gå till innehåll
Hallsberg / Kultur

Klubbkväll för lokala hjältar

Publicerad: 19 October 2023 19:35

På lördag 21 oktober blir det ännu en konsertkväll på Hotel Stinsen, i regi av Hallsbergs Jazz- och Bluesklubb. Denna gång välkomnar man två olika band från Örebro län, Vincent Jedselius Band och Kung Botes Kapell.

Vincent Jedselius Band är en av två lokala förmågor som spelar under kvällen. Pressfoto.

Hallsbergs Jazz- och Bluesklubb konstaterar i sitt pressutskick att de båda banden, efter ett intensivt spelande i Örebro med omnejd, kommit att bli något av publikfavoriter i sina genrer.

– Meningen är att det ska finnas en scen där vänner, släktingar och fans av dessa grupper ska kunna gå och lyssna och digga. Musikerna som kommer är superduktiga men kanske inte lever på musiken. Vi vill göra plats för de musikerna också en gång per år som det ser ut i nuläget, skriver Hallsbergs Jazz- och Bluesklubb.

Gott och blandat

Vincent Jedselius Band beskrivs som grandoftande, valsverksdånande och aningen vemodig americana, med inslag av både blues-, country- och soulmusik. Det är stundtals svängigt, stundtals känsloladdat. Vemodet till trots är dock självdistansen närvarande nog för att också kunna bjuda på en del humor.

Kung Botes Kapell i sin tur vilar på en stadig grund av blues, men om man gläntar på dörren kan man höra ett litet sus av swing. I blandningen förekommer även en näve jazz och en del bossa. Också här sägs en dimma av svenskt vemod vila över bandet.

Konserten på Hotel Stinsen i Hallsberg börjar kl. 19:30. Denna gång utan påbackning av förband från Kävesta Folkhögskola. Biljetter köpers via Tickster eller direkt i dörren. (SWa)

Kung Botes Kapell står även dom för underhållningen på lördag. Pressfoto.

Annons

hallsberg