28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Sköllersta invigde padelbana vid Lithellscupen

En samling lirare från arrangörsklubben Sköllersta IF vid Lithellscupen under söndagen. Foto: Anders BjörkEn samling lirare från arrangörsklubben Sköllersta IF vid Lithellscupen under söndagen. Foto: Anders Björk

Lithellscupen lockade över 40 ungdomslag till Sköllersta under söndagen. Dagen till ära passade man även på att inviga sin nya padelbana som man hoppas ska ge fina intäkter till klubben.

42 lag kom under söndagen till spel för att göra upp i 103 matcher på Sköllervallen. Tidigare har Lithellscupen anordnats både lördag och söndag, men nu räckte det alltså att spela en av dagarna.

Endast sjumanna spelades i år

Jan Engman är ordförande i Sköllersta IF och förklarar varför.

Det var fullsmockat med bilar vid Sköllervallen.

- Som mest har vi varit upp emot 100 lag, då har vi haft klasser i både nio- och elvamanna, men i i år är alla klasser i sjumanna. Så det är alltså några av de äldre klasserna som försvunnit.

Jan Engman tror att en orsak till att färre lag detta år än vanligt dök upp är att man inte får räkna resultat och mål i matcherna. Men han motsäger sig ändå inte förbundets initiativ.

- Jag kan förstå tanken. Idrott för yngre ska vara för bredden och då kanske det här är rätt väg att gå. Men då vi har betydligt färre lag till spel i årets upplaga än vi brukar ha så minskar ju våra intäkter. 

De årskullar som nu deltog var födda mellan 2007 och 2012. Engman var dock försiktigt positiv ändå, vädret var ju kanonbra och besökarna många. "Kanske när vi summerar allt är intäkterna bara marginellt sämre".

Bokar padeltider via app

Under söndagen invigdes även den padelbana som nu finns tillgänglig att spela på i arenaområdet. Innesporten padel växer så det knakar. En ny padelhall står snart klar i Kumla och i Sköllersta ville man också vara med på padeltåget.

Jan Engman.

- Den har kostat drygt en halv miljon kr att bygga. Tanken är att vi ska betala tillbaka lånet plus ränta till våra finansiärer genom intäkter som banan ger, säger Jan Engman.

Anledningen att man byggde en padelbana var främst att det finns ett stort intresse hos föräldrar i klubben. Dessutom ser man det som en bra inkomstkälla till klubben.

- Man kommer att kunna boka tid via en app, där även tider till tennisbanorna bokas. När du bokat får du en kod som tar dig in tillbanan. Det kommer att kosta 260 kr i timmen att boka banan, avslutar Jan Engman. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-03 23:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.