31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Himmel och pannkaka gräddat i Vretstorp

Först ut till pannkaksköket var Lars Gunnarsson, som här betjänas av Stina Fogel och Hilda Jonsson. Foto Arne SvenssonFörst ut till pannkaksköket var Lars Gunnarsson, som här betjänas av Stina Fogel och Hilda Jonsson. Foto Arne Svensson

Himmel och pannkaka, är ett utrop vars ursprung är oklart. Däremot går det lättare att koppla ihop kyrka med pannkaka, berättar ungdomsledaren Rebecca Hassel i Kristallkyrkan i Vretstorp. På söndagen gjorde Kristallkyrkan i Vretstorp en drive med välgräddade pannkakor.

Det förekommer ibland att kyrkor ger sig ut till festivaler och andra arrangemang försedda med pannkakor, som de serverar, samtidigt som de får en chans att presentera sin kristna tro för besökarna. Det hela brukar gå under begreppet Pannkakskyrka!

Förra året tänkte Rebecca Hassel att Kristallkyrkan skulle kunna prova något liknande, men utan att ge sig iväg någonstans. Kyrkan låg ju redan ”mitt i byn”, där folket fanns. Det slog väl ut, och med tanke på antalet pannkakssugna som dök upp denna söndag så har kanske ytterligare en Vretstorpstradition skapats?

Redan en kvart över tolv var salen fylld av pannkaksälskare.
När alla var mätta öppnades dörrarna till kyrksalen, där den relativt färska barnkören Strössel höll sitt andra framträdande. Från vänster: Natali Svensson, Alma Hagberg och Sigrid Pettersson. Kören leds av Madeleine Hagberg,  Stina och Lisa Fogel ackompanjerade.
Strössel tog ton

När alla var mätta öppnades dörren till kyrksalen, och förutom att få lyssna till Rebecca, som berättade om hur "Gud har skapat allt", så gjorde den relativt färska barnkören Strössel sitt andra framträdande. Det är sju barn som har övat sedan sportlovet, men för dagen hade bara tre möjlighet att vara med. Men de tre sjöng och agerade av hjärtans lust!

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-05 20:39
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.