Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
06 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Sång och musik och festligheter på Kulturskolans dag i Hallsberg

Dags för kulturskolekalas i Hallsberg. Bilden är tagen i ett annat sammanhang, på ungdomshuset Kuben. Foto: LG MånzonDags för kulturskolekalas i Hallsberg. Bilden är tagen i ett annat sammanhang, på ungdomshuset Kuben. Foto: LG Månzon

Nu är det dags för Kulturskolans Dag. På fredag ordnas detta med ett stort utbud av aktiviteter på Hallsbergs kulturskola.

Kulturskolans Dag är ett nationellt firande som startade 2021. På fredag den 20 maj är det alltså dags för festligheter i Hallsberg, och det sker mellan 16 och 18,30 utanför Kulturskolan som finns i ungdomshuset Kuben på Södra Allén 26A. Eleverna bjuder på dans, live-målning, sång och musik. På gården blir det aktiviter som chokladhjul, bollkastning och tävlingar. 

El Sistema inleder

Kalaset inleds av El Sistema, ett integrations- och musikprojekt som Hallsbergs kulturskola genomför på Stocksätterskolan. Redan från förskoleklass får eleverna där sjunga och spela både flöjt och fiol. Därefter uppträder kulturskolans körer och ensembler, dansgrupp och bildelever samt många fler. Fritidsgården medverkar och ser till att besökarna får fika. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-05-16 11:55
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.