09 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Får bidrag för klimatsmart investering

Sveaskog Förvaltnings AB i Hallsberg tilldelas 2 595 150 kr för att konvertera sin värmeanläggning från fossilt till biobränsle. Det är Naturvårdsverket som fördelat 11,5 milj kr statliga bidrag i en ny omgång av det så kallade Klimatklivet

Det är nio projekt i Örebro län som får bidrag till för att på olika sätt kunna genomföra åtgärder med stor klimatnytta, meddelar Länsstyrelsen.  

Per Ericsson i Lekeberg får 876 850 kronor för byte av torkpanna från olja till flis.

Mest pengar får Gasum AB i Örebro - 6,8 miljoner för att bygga en ny tankstation, en del av företagets 13-miljonerssatsning på att etablera ett rikstäckande nätverk av tankstationer för flytande biogas (LBG) och naturgas (LNG) i Sverige men även i Norden.

- Klimatklivs-pengar är en bra morot för företag och organisationer att göra klimatinvesteringar. Gasums satsning på att dra biogas till fler tankställen kan göra mycket för att minska fossila bränslen hos den tyngre fordonsflottan, säger landshövding Maria Larsson i pressmeddelandet.

Laddstolpar får bidrag

Fem av de nio projekten handlar om byggandet av laddstolpar för laddning av elbilar.  

- Laddstolpar kan göra att fler väljer elbilar före bilar som går på bensin eller diesel. På sikt är stolparna en jätteviktig satsning om vi ska klara riksdagens mål att nå en fossiloberoende fordonsflotta till år 2030, säger landshövding Maria Larsson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2018-02-20 13:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.