28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Butik i Hallsberg vädjar till kunder

Klädbutiken Family House i Hallsberg är en av många butiker som har det tufft för närvarande. Nu vädjar de till ortsborna. Foto: PrivatKlädbutiken Family House i Hallsberg är en av många butiker som har det tufft för närvarande. Nu vädjar de till ortsborna. Foto: Privat

Klädbutiken Family House i Hallsberg har det tufft i dessa virustider och vädjar till kunder att inte glömma bort att stötta de lokala företagen. - Vill man det ska finnas affärer i Hallsberg när det här är över så måste folk ställa upp på oss nu, säger Melissa Topalian, butikschef för Family House.

Hos Family House i Hallsberg jobbar två heltidsanställda och en extrapersonal. Butiken ligger mitt i staden, men har precis som många andra näringsidkare påverkats negativt av de senaste veckorna. Framtiden känns väldigt osäker.

Hoppas på uppslutning

- Det har väl inte gått så bra senaste tiden, om man säger så. Försäljningen och antalet besökare har sjunkit drastiskt och det oroar mycket. Vi har mer än halverat försäljningen, säger Melissa Topalian.

Melissa Topalian. Foto: Privat

I och med detta har Melissa och hennes kollega fått gå ner på 40 procents arbetstid och Family House har numer öppet kl 11-15 på vardagar och 11-13 på helger istället för kl 10-18 och 10-14, som det brukar vara.

Melissa hoppas att hallsbergare och övriga nu sluter upp för sina butiker.

- Självklart ska man ta viruset på allvar. Men har man ett bra immunförsvar och är försiktig så går det utmärkt att komma hit. Då bidrar man till våra butikers överlevnad så de kan finnas till även efter att detta försvunnit.

Hoppas inte på fler restriktioner

Vad tycker du man ska göra då, som inte sker nu?

- Jag kan inte säga åt folk vad de ska göra, men jag kan absolut tipsa om att vill man ha affärer kvar så gäller det att tänka till lite nu. 

Ändock är Sverige ett land med, än så länge, milda restriktioner om hur folk har tillåtelse att röra sig utomhus. Det finns de länder i närområdet där det är betydligt tuffare. Melissa hoppas inte det blir så i Sverige.

- Medan det inte är så i Sverige gör vi absolut allt vi kan för att hålla igång. Man kan inte göra mer än sitt bästa, och det gör vi nu.  Skulle det komma ytterligare restriktioner ligger det inte i våra händer längre, avslutar Melissa Topalian.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-24 15:38
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.