Gå till innehåll
Hallsberg / Orientering

Karin utsågs till “Årets Tisare”

Publicerad: 12 February 2024 12:19

ORIENTERING: OK Tisaren har haft årsmöte. I samband med årsmötet utsågs ”Årets Tisare” och för 2023 blev det Karin Särnbrink.

Karin fick det för att hon är klubbens kontaktperson i samband med uthyrning av klubbstugan och arbetet i trivselkommittén. Av verksamhetsberättelsen framgår att klubben har 280 medlemmar, att klubben har varit en flitig arrangör och arrangerat Tisarträffen, Sprint-DM individuellt och stafett, Rallarrundan, Dubbelfajten, veteranorientering och deltävling i Vinterserien.

Guld på SM i stafett

Elit- och ungdomsverksamheten är stor och för att få ekonomin att gå ihop har klubben, förutom inkomst från arrangerade tävlingar, åtagit sig andra uppgifter t.ex. inventering och montering av kattburar. Klubben har många bra ungdomsledare. Karin Sjödin fick exempelvis Kumla kommuns ungdomsledarstipendium. 

En man och kvinna som står framför en disk med mat.

Karin Särnbrink (bilden) utsågs till "Årets Tisare" vid årsmötet. Till höger på bilden Benga Kask.

Medaljer sprangs såklart hem även detta år. Som exempel:

På Sprint-SM stafett i Lund blev det guldmedalj genom Valter Pettersson, Ellinor Tjernlund, Oskar Andrén och Josefin Tjernlund. Andréa Svensson hade en mycket bra vårsäsong på Swedish League tävlingarna och även i år blev det seger på Natt-SM i Sundsvall. 

På orienteringsskytte-VM i Idre blev det stafettguld till Gustav Hindér och Johan Runesson vann World Cup totalt i orienteringsskytte och SM guld på sprintdistansen.

Ungdomarna Alfred Sjödin, Allis Sjödin och Lovisa Pihel vann sina klasser på O-Ringen.

Det sociala mycket viktigt

Naturpasset med tre olika kartor, cykel, skog och foto är populärt. 

Den sociala verksamheten är mycket viktig med fika efter den gemensamma tisdagsträningen, sopplunch på lördagsträningen under vintern, påsk-, midsommar- och luciafirande och så Tisardagen med olika aktiviteter.

Veteranerna har haft åtta träffar under året.

Avslutningsvis styrelsen. Det blev omval av styrelsen med Anso Berg som ordförande, Mats Nylin som kassör och Kirsi Aronsson som sekreterare. Övriga ledamöter är Gustav Hindér, Cilla Bjurström, Nina Hallor och Magda Sjödin.

Annons

hallsberg